Auf Wiedersehen Deutschland - Tšekki jatkaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Toni Söderholmin ja Saksan MM-turnaus tuli päätökseensä Bratislavan torstai-illassa.
Tšekki eteni mitalipeleihin värikkään ottelun jälkeen.

Tšekki eteni lauantaiseen välierään torstai-illan Bratislavan puolivälierän päätteeksi. Paikka neljän joukossa ja mitalipeleissä on Tšekille ensimmäinen neljään vuoteen.

Peli eteni samalla kaavalla.Tšekki tuli hyvin erien alkuun, mutta loppua kohden ota siirtyi Toni Söderholmin Saksalle. Avausosumaa saatiin odottaa yli ottelun puolenvälin. Jan Kovar haistoi Leon Draisaitlen sokkosyötön, purjehti Saksan alueelle ja napautti terävän laukauksen saksalaispuolustajan jaloista ohi Philipp Grubauerin. Maali maistui Kovarille, sillä hän oli ottelun alkuhetkillä sutinut ohi avopaikasta. Harhasyötön antanut Draisaitl oli puolestaan hukannut avauserässä läpiajon, minkä hän oli saanut Patrick Hagerin oivalluksesta.

Saksa saapui takaisin rinnalle vielä toisen erän lopussa. Tšekki-vahti Patrik Bartosak pelasi hölmösti kiekkoa maalin takana, luovuttaen kiekon Frederik Tiffelsille, joka toimitti maalille ja Frank Mauer sai viimeistellä turnauksen ensimmäisen maalinsa.

Päätöserän käsikirjoitus ei poikennut edeltäjistään. Tšekki saapui jälleen kaukaloon energiatasot täynnä ja ajatus kirkkaana. Hyvä sisääntulo sai myös palkinnon, kun Jakub Voracek vei Tšekin uudelleen johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen. Pelin painopiste alkoi kuitenkin jälleen siirtyä kohti Patrik Bartosakin vartioimaa maalia. Varsinkin Saksan ykkösketju Partick Hager-Leon Draisaitl-Yasin Ehliz tuntui olevan koko ajan kentällä ja he pystyivätkin pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä, siirrellen kiekkoa kulmauksissa paineettomalle puolelle, ja hakien ratkaisuja suoraan syötöstä.

Saksa joutui ottamaan enemmän riskiä hyökkäyspeliinsä ja Tšekki pääsi ratkaisemaan vastaiskusta. Filip Hronek käynnisti nopean hyökkäyksen omalta alueelta, jonka Dominik Kubalik lopulta päätti muuttaen numeroiksi 3–1 Tšekille. Kubalikin maali sai tšekkiyleisön Bratislavissa hurmioon ja peli oli käytännössä ohi. Loppunumerot Tšekille lopulta 5–1.