Tšekki aloitti Tukholman turnauksen vahvasti - Emil Bemströmin debyyttimaali isäntien ainoa lohtu

MAAJOUKKUE / Raportti
Radan Lenc ja kumppanit nautiskelivat Ruotsin kumoon.
Unelma-alun otteluun saanut Ruotsi jäi lopulta täysin Tšekin jalkoihin.

Tukholma heräsi torstaiaamuna liikennekaaokseen. Signaalivika lamaannutti joukkoliikenteen sen sujumisen kannalta kriittisen vihreän metrolinjan hieman aamukuuden jälkeen. Tre Kronorin peli olikin torstai-iltana Hovetissa kuin maan pääkaupungin julkinen liikenne. Alussa kaikki meni hienosti, mutta sitten ei toiminut mikään.

Kotiyleisö sai toki heti ottelun alussa sitä mitä se oli tullut katsomaan. Djurgårdenin 19-vuotias maalitykki Emil Bemström pamautti b-pisteen kaarelta ylivoimaosuman maaliin, aivan kuten niin monta kertaa Hovetissa aikaisemminkin. Maali oli juuri sellainen mitä Ruotsi oli hinkannut päivän harjoituksissa. Philip Holm alusti siirtämällä kiekon Bemströmille, jonka piiska puhui Simon Hrubecin ollessa vielä poikittaisliikkeessä. 0-1 -maali oli ensimmäinen Emil Bemströmin laukaus miesten maajoukkueessa.

Sitten alkoivat ne isäntien vaikeudet. Tšekki oli yksinkertisesti nopeampi, vahvempi ja nälkäisempi. Tre Kronorin vei ensimmäisen erän jälkeen johdossa koppiin vain ja ainoastaan Magnus Hellbergin huipputorjunnat. Tyylikäs hanskakäden torjunta Martin Zatovicin vetoon oli silmiä hivelevää katseltavaa ja hetkeä myöhemmin Hellberg riisui Radim Zohornan aseettomaksi rangaistuslaukauksessaan.

Toiseen erään ruotsalaiset eivät pystyneet tukemaan maalivahtiaan yhtään sen enempää mitä ensimmäisessä erässä. Pikemminkin päinvastoin ja Tre Kronor jäi yhä pahemmin alakynteen kenttätapahtumissa. Marek Kvapil toikin Tšekin ensin rinnalle ja Jan Kovar vei ohi.

Päätöserässä Kovar tuplasi Tšekin johdon ja kun pian tämän jälkeen Michael Lindqvist lähti isoista ovista ulos taklattuaan keskialueella Tomas Filippin pidemmäksi ajaksi jään pintaan, oli peli ohi. Kyseisen pitkän jäähyn aikana tšekkiläiset namuttelivat vielä Jan Kovarille hattutempun.

Lopun muodollisuudet tarjosivat vielä maalin molempiin päihin ja pari tarpeetonta torikokousta. Tšekki siis lopulta parempi lukemin 5-2. Milos Rihan miehistö sai siis erinomaisen lähdön Tukholman viikonlopulle. Ruotsin leirissä sen sijaan riittää mietittävää.