Saksan ja Tanskan mittelöä väritti haipuileva tuomarilinja – "Osa tuomioista olivat mitä olivat"

MAAJOUKKUE / Raportti
Kummallekin joukkueelle vihellettiin seitsemän rangaistusta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Saksa ja Tanska kamppailivat pudotuspeleihin pääsyn kannalta elintärkeistä pisteistä sunnuntai-iltapäivän mittelössä. Puheenaiheeksi ottelussa nousi lukuisat rangaistukset.

Avauserässä ei juurikaan nähty tasaviisikoin pelaamista, sillä erässä vihellettiin yhteensä viisi kaksiminuuttista. Saksa sai kerran kiekon maalin perukoille, mutta osuma hylättiin hyvin kevyin perustein maalivahdin häirintänä.

Myös toisessa erässä rangaistusaition ovet kävivät tiuhaan tahtiin. Lukuisista erikoistilanteista huolimatta erässä nähtiin vain yksi maali. Matthias Plachta laukoi Leon Draisaitlin syötöstä lukemat 1–0:aan.

Toni Söderholmin luotsaama Saksa oli harvoissa tasakentällisin pelatuissa hetkissä hivenen hallitsevampi osapuoli. Tanskalta edukseen erottui turnauksen avausottelussa haparoinut, mutta nyt vahvasti torjunut Sebastian Dahm.

Ottelun voittomaalin iski Saksan Fredrik Tiffels 11 sekuntia ennen toisen erän loppua. Päätöserässä Tanska rynnisti väkevästi, mutta pääsi vain maalin päähän. Lopulta Saksa nappasi tärkeät kolme pistettä 2–1-voitolla.

Tanskan kapteeni Peter Regin oli harmissaan ottelun lopputuloksesta ja tuomarityöskentelystä.

− Oli tasaväkinen kamppailu. Kumpikin osapuoli pelasi hyvin ja olemme paperillakin tasaväkiset joukkueet. Olemme pelanneet useampana vuotena nyt peräkkäin Saksaa vastaan ja aina päättynyt yhden maalin erolla,

− Osa tuomioista olivat mitä olivat, mutta ne tulivat huonolla ajoituksella. Emme saaneet ylivoimaa, vaan vajaat tasakentälliset ja sitten olemmekin kolmella neljää vastaan. Epäonnekasta, mutta tuomarit eivät tee huonoja vihellyksiä tahallaan.

Söderholm oli vähäsanainen tuomarityöskentelystä.

– Oli vähän semmoinen tuomarilinja, johon oli vaikeaa päästä kiinni. Hylätty maali oli ihan sääntöjen mukaan hylätty, siitä on ihan turha valittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle