Sveitsi jäi täysin jalkoihin – Tšekki jyräsi välieriin

MAAJOUKKUE / Raportti
Tšekki eteni vakuuttavasti välieriin.
Kuva © Minas Panagiotakis
Sveitsi ei kyennyt haastamaan ennakkosuosikki Tšekkiä, joka eteni välieriin lukemin 9–1.

Sveitsi sai otteluun erinomaisen alun, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Louis Robin karkasi läpiajoon ja iski kiekon maaliin. Kauaa Sveitsin johto ei kuitenkaan kestänyt, sillä pari minuuttia myöhemmin Tśekki tasoitti ottelun Jiří Kulichin maalilla.

Tšekki siirtyi 2–1-johtoon alivoimalla, kun Marcel Marcel murtautui Sveitsin puolustuksen läpi ja nosti kiekon rystypuolelta ohi maalivahti Kevin Paschen. Marcel oli mukana myös Tšekin seuraavassa maalissa, kun hänen vahvan maalille rynnimisen päätteeksi kiekko päätyi Petr Hauserin luistimesta maaliin.

Paikoista huolimatta erän toisella puoliskolla ei maaleja enää nähty. Näin toiseen erään siirryttiin tilanteesta 3–1.

Tšekki iski yhdeksän maalia putkeen

Tšekki jatkoi maalien mättämistä toisessa erässä. Heti erän alkuun David Jiříček vei Tšekin 4–1-johtoon komealla lyöntilaukauksella. Tämän jälkeen Sveitsi vaihtoi maalivahtia.

Sveitsi oli tämän jälkeen lähellä kavennusta, kun Lian Bichselin laukoma kiekko osui tolppaan Tomáš Suchánekin torjunnasta. Hetkeä myöhemmin Sveitsin kiekonmenetys omalla alueella kostautui ja Tšekki meni neljän maalin johtoon. Maalintekijänä oli toistamiseen Kulich.

Tšekki onnistui vielä kahdesti maalinteossa, joten kolmanteen erään mentiin tilanteesta 7–1. Maalintekijöinä toimivat Gabriel Szturc ja Eduard Šalé.

Kolmas erä oli enää lähinnä pelailua. Sekä Marcel että Szturc onnistuivat tekemään ottelun toiset maalinsa ja vei Tšekin 9–1-johtoon. Nämä jäivät loppulukemiksi, joten Tšekki eteni välieriin.