Suomelle tyrmäysvoitto slovakialaisen imurin avittamana − Rädyn veljeksille kolme osumaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Tuttu näky päivän ottelussa: Suomalaiset juhlivat, slovakialaiset poistuvat masentuneena vaihtoon.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi pääsi heti ottelun alkuminuuteilla kahdesti ylivoimalle. Toisella kerralla Nuoret Leijonat siirtyi johtoon, kun Patrik Puistola siirsi rystyltä irtokiekon maaliin.

Hieman sekavamman vaiheen jälkeen Suomi teki toisen maalin Suomen toisesta maalista vastasi Aku Räty. Sampo Ranta nousi röyhkeästi maalille ja Rädyn veljekset pääsivät sohimaan irtokiekkoa niin, että Aku lopulta onnistui.

Lisätilaisuuksiakin maalintekoon oli, sillä Rannalla oli myös läpiajo Santeri Hatakan hyvän pystysyötön jälkeen. Muuten Suomen kiekollinen peli puolustuksessa oli epävarmaa, mutta niin oli myös Slovakian hyökkäyspeli, jossa oli nähtävissä liikaa yksinyrittämistä. Näin Justus Annunen ei joutunut suuresti venymään Suomen maalilla.

Toisessa erässä Suomi joutui tiukkaan paikkaan, kun Lassi Thomson ja Peetro Seppälä joutuivat peräkanaa jäähylle. Minuutin ja 20 sekunnin kahden miehen ylivoima oli Slovakialta kuitenkin heikkoa, ja rangaistusten päätyttyä Nuoret Leijonat ottivat jälleen otteen saaden ylivoiman. Kolmannesta maalista vastasi Joonas Oden, kun Slovakian maalivahti Samuel Vyletelka haroi kiekon maalin takaa itsensä ohi, ja näin Oden pääsi siirtämään kiekon tyhjiin.

Suomi oli ottelussa selvästi parempi, ja Aatu Räty iski vanhanaikaisella turnauksen ensimmäisen osumansa. Lisää tuli vielä moneen kertaan, sillä Mikko Kokkosen löysä laukaus ohitti maskissa olleen Vyletelkan ja sen jälkeen Eemil Erholtz iski pian aloituksen jälkeen helposti kiekon sisään, Slovakian valmennusjohto sai aloittavan maalivahdin otteista tarpeekseen.

Aatu Rädyn rangaistuksen aikana Slovakia sai kuparisensa rikki, kun Daniel Tkacin hienosta syötöstä Robert Dzugan ohjasi kiekon ohi Annusen. Aku Räty viimeisteli ottelun toisen osumansa erän viimeisellä minuutilla, ja näin taululla olivat lukemat 7-1 toisen erän päättyessä.

Kolmas erä oli lähinnä pelailua ottelun ollessa jo ratkennut. Ville Petman osui alivoimalla noustuaan kiekon kanssa omalta alueelta aina vastustajan maalille asti. Se jäikin erän ainoaksi maaliksi, ja näin Suomelle kirjattiin ensimmäinen voitto turnauksessa maalein 8-1. Aku Räty ja Dzugan palkittiin joukkueidensa parhaana.

Suomen turnaus jatkuu jo sunnuntaina, kun vastassa on Kazakstan Suomen aikaa kello 16 alkavassa ottelussa.