Tyhmiä jäähyjä ja huolimattomuutta − Brännström kyykytti Suomea

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi kärsi avausottelussaan tappion. Samuel Erssonin nolla kesti yli 56 minuuttia.

Avauserässä Suomi jäi aavistuksen verran telineisiin. Avauspelaamisessa oli malttia ja viisikko tarjosin kiekolliselle pelaajille syöttösuuntia, mutta kokonaisuus tuotti vähän tilanteita Ruotsin päähän. Kiekollisesti vahvemmin suoriutunut Ruotsi sai ensimmäisen kunnon paikkansa, kun Fabian Zetterlund haastoi Otto Latvalaa ja kiersi tämän ohi maalintekoon. Ukko-Pekka Luukkonen oli kuitenkin hereillä tilanteessa ja Latvala voitti päätyyn tulleen jatkokiekon.

Ensimmäinen maali syntyi erikoistilanteesta. Ruotsin piti pelata ensimmäistä ylivoimaansa vain 13 sekuntia, kun se onnistui maalinteossa. Oskari Laaksonen pääsi yrittämään purkua, mutta ruotsalaiset onnistuivat katkaisemaan. Erik Brännström ampui tarkan laukauksen, joka yllätti maskiin jääneen Luukkosen.

Sama nimi merkittiin maalisarakkeeseen myös toisessa erässä, kun Ruotsi pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Nelosketjun Sami Moilanen ja Samuli Vainionpää ottivat jäähyt samanaikaisesti, ja se kostautui Brännströmin tykittäessä kiekon jälleen maaliin.

Suomi sai ajoittain erän aikana otetta ja yhden ylivoimankin, mutta yksi parhaista jaksoista kuihtui Teemu Engbergin ottaessa ryntäysjäähyn laidassa.

Kolmas erä ei tuonut suurta muutosta pelin kuvaan. Suomen peli otti askelia eteenpäin, mutta se tuotti vain yhden maalin. Aarne Talvitie teki Suomen ainokaisen Kaapo Kakon ja Jesse Ylösen syötöistä. Maalintekopaikat jäivät koko ottelussa rajalliseksi etenkin tasakentällisin. Loppulukemiksi jäi 2−1-voitto Ruotsille.

Suomen parhaimmistoon ottelussa kuuluivat Kakon kakkoskenttä ja 28 torjuntaa napannut Luukkonen. Nuorten leijonien pelit jatkuvat varhain perjantaiaamuna Kazakstania vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle