Nuorten Leijonien turnaukselle katkera päätös − Ruotsi teki viimeistä edellisellä minuutilla alivoimamaalin

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsi onnistui lähettämään Suomen joukkueen kotimatkalle.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Aivan varsinaisen peliajan lopussa tilanteen ollessa tasan Fabian Lysell sai rangaistuksen osuttuaan mailallaan Verner Miettistä kypärään. Juuri ennen sitä Lysell oli tarjonnut paikan Leo Carlssonille tehdä hattutempun. 

Suomen ylivoimalla tilanne kääntyi kuitenkin päinvastaiseksi, sillä Aleksi Heimosalmi epäonnistui Joakim Kemellin syötön vastaanotossa ja Victor Stjernborg karkasi läpiajoon, josta hän viimeisteli suoralla laukauksella kiekon maaliin.

Kemellillä oli hyvä paikka tasoitukseen heti seuraavassa vaihdossa, mutta Carl Lindbom poimi laukauksen räpyläänsä. Viimeiset sekunnit eivät tuoneet enää hyviä paikkoja tasoitukseen, joten Suomen tie päättyi puolivälieriin ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

Suomi hallitsi alkua

Suomi aloitti pelin aggressiivisesti ja se toikin palkinnon jo reilun kolmen minuutin jälkeen, kun Oliver Kapanen onnistui Ville Koivusen laukauksen paluukiekosta. Ruotsilla oli huomattavia vaikeuksia lähteä rakentamaan peliä, ja ensimmäinen laukaus kohti maalia tuli vasta pelin 12. minuutilla.

Avausmaalin jälkeen Suomi ei saanut erityisen hyviä laukauksia. Ruotsille tarjottiin pelin ensimmäinen ylivoima, kun Heimosalmi osui Isak Roséniin korkealla mailalla. Se jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Oliver Kapasen aggressiivinen peli toi jäähyn Rosénille.

Ruotsi onnistui tasoittamaan erän ja ottelun toisella laukauksellaan kohti maalia. Kiekonmenetyksen jälkeen Ludvig Jansson syötti maalin kulmalle Leo Carlssonille, jota Otto Salin ei onnistunut pitämään kurissa. Vielä viimeisen minuutin alussa Kapasella oli mahdollisuus tehdä ottelun toinen osuma, kun Calle Odelius antoi huonon syötön Koivusen paineen alla. Maalivahti Lindbom venyi kuitenkin eteen.

Toiseen erään Ruotsi tuli paremmin, ja joukkue sai vahvan pyörityksen, mikä sai alkunsa Ville Ruotsalaisen kiekonmenetyksestä. Lysell pääsi yrittämään maalin edestä, mutta osui tolppaan. Kalle Väisäsen rangaistuksen aikana Lysell kilpautti tolppaa toisen kerran.

Kokonaisuudessaan Ruotsi oli huomattavasti paremmin pelissä mukana toisessa erässä. Tolppalaukauksien lisäksi Jani Lampinen joutui venymään, kuten b-pisteiden välistä lähteneeseen Fabian Wagnerin laukaukseen. Erä päättyi kuitenkin maalittomana, joten päätöseräänkin lähdettiin lukemista 1−1.

Kolmannen erän alussa Janssonille sattui virhe keskialueella ja hänen syöttönsä päätyi Miettiselle. Miettinen jatkoi Niko Huuhtaselle, joka laukoi kaksi yhtä vastaan -hyökkäyksestä kiekon maaliin. Carlsson oli lähellä kuitata pari minuuttia myöhemmin. Lampinen torjui rystyltä lähteneen yrityksen.

Brad Lambertin rangaistus avasi Ruotsille ylivoimatilaisuuden ennen erän puoliväliä, mutta Nuoret Leijonat pelasi uhrautuvasti ja välttyi takaiskulta. Yhdeksän minuuttia ennen loppua Wagner laitettiin rangaistusaitioon, ja Suomi pääsi ylivoimalle, jossa se ei onnistunut.

Ruotsi aloitti kovan painostuksen pelin viimeisellä vitosella, ja Suomi joutui ahdinkoon pitkän kiekon jälkeen. Lopulta Carlsson teki pelin toisen maalinsa lyötyään irtokiekon sisään maalin edestä. Jatkoaika häämötti jo, mutta Ruotsi onnistui tekemään maalin minuutti ja viisi sekuntia ennen loppua, ja eteni näin välieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle