Pikkuleijonat hävisi myös Tšekille – pistetili edelleen avaamatta

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi pelasi yritteliäästi muttei päässyt Tšekin maalivahdin ohitse tarpeeksi monta kertaa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa jo kaksi tappiota kärsinyt Suomi sai lisää kylmää kyytiä, kun Tšekki voitti sen lukemin 2–4.

Tšekki aloitti ottelun tehokkaasti, sillä se iski ensimmäisen maalin ensimmäisestä maalipaikastaan ajassa 00:37. Kyseessä oli nopea vastahyökkäys koko kentän poikki – juuri sellainen, mitä Tšekiltä tiedettiin odottaa.

Suomi kärsi erän alussa myös yhden kahden minuutin rangaistuksen Roni Hirvosen saatua 2+10 minuuttia laitataklauksesta, mutta sen jälkeen Suomi pääsi suurelta osin hallitsemaan kenttätapahtumia. Ylivoimalla Suomi sai rakennettua myös näyttäviä maalipaikkoja, mutta kiekko ei mennyt sisään edes maaliin, jonka suulta Tšekin maalivahti Lukas Parik oli saatu hetkellisesti pelattua sivuun.

Nuorten tšekkien otteissa oli hermostuneisuutta ja Parik pudotteli kiekkoja eteensä. Suomen parhaimmistoon kuuluivat esimerkiksi liukas Leevi Aaltonen sekä upeisiin yksilösuorituksiin yltänyt Patrik Puistola.

Toisen erän alussa näytti siltä, että osa Tšekin hermostuneisuudesta oli tarttunut Suomeenkin, ja kiekon hallinta oli tasaväkisempää. Myös jäähyjä jaettiin tasaiseen tahtiin molemmille joukkueille. Yksi Suomen ylivoimista onnistui lopulta, ja Patrik Puistola toi Suomen tasoihin ottelun puolivälin tienoilla. Maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.

Pikkuleijonien riesana virheet ja tehottomuus

Suomi oli Tšekkiä edellä liikkeessä ja maalipaikkojen luomisessa, mutta Tšekin onnistui pitää numerot pieninä erityisesti hyvän puolustuksen ja silkan tuurin ansiosta. Tšekki loi myös omia vaarallisia tilanteitaan, jotka usein alkoivat suomalaispelaajien virheistä.

Tšekki meni uudelleen johtoon, kun toista erää oli pelaamatta kuutisen minuuttia. Maali oli sinänsä toisinto ensimmäisestä maalista, että molemmissa tšekkipelaaja pääsi aivan maalin kulmalle laukomaan kiekon syötöstä verkkoon. Suomen maalivahti Kari Piiroinen vahti maalin toista kulmaa eikä ehtinyt kiekon tielle.

Taaskaan Suomi ei takaistumaalista lannistunut vaan sai paineen Tšekin päätyyn erän loppuminuuteilla. Enempää maaleja ei toisessa erässä kuitenkaan nähty.

Kolmannessa erässä jäähytahti laantui ja peli oli aikaisempiin eriin verrattuna jännittyneempää. Tsekki meni erän puolivälissä 1–3-johtoon, kun Suomi hölmöili omassa päässä ja jätti kaksi Tsekin pelaajaa vapaaksi oman maalinsa eteen.

Suomi ei missään vaiheessa saanut kirivaihetta päälle. Suomalaispelaajien syötöt napsahtelivat lähinnä tšekkipelaajien lapoihin eikä reittejä läpi puolustuksen enää löydetty. Suomi otti viimeisen kymmenminuuttisen aikana myös kaksi kahden minuutin rangaistusta, joista toisen aikana läpi ottelun pirteästi pelannut Filip Koffer viimeisteli tilanteeksi 1–4. Kofferille maali oli ottelun toinen ja turnauksen neljäs.

Aku Räty sievensi numeroiksi 2–4 viimeisellä minuutilla, mutta ottelu päättyi Suomen selkeään tappioon.

Suomi ei ole koko turnauksessa saanut vielä pistettäkään, kun se on pelannut alkusarjan neljästä ottelustaan kolme. Alkusarjan päätösottelussaan Pikkuleijonat kohtaa Sveitsin tiistaina 23.4.