U18: Suomi murskasi innottoman Saksan 10–0

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi juhli turnauksen kolmatta voittoaan.
Kuva © Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto
Suomi antoi Saksalle ankaran löylytyksen ja passitti Keski-Euroopan jättiläiset kotimatkalle tympeä maku suussa. Niko Huuhtanen ja Samu Salminen onnistuivat maalinteossa kahdesti, Juuso Helomaa torjui nollan turnauksen avausottelussaan.

Suomi aloitti ottelun väkevällä painostuksella, joka tuottikin tulosta jo kahden minuutin pelin jälkeen. Aleksi Malinen laukoi viivalta avausosuman, ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Niko Huuhtanen tuikkasi irtokiekon verkkoon ohi Luca Ganzin.

Saksa ei päässyt lainkaan peliin mukaan. Se sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia vasta kuudennen minuutin kohdalla pelatessaan ylivoimaa. Samaisen erikoistilanteen aikana Sami Päivärinta karkasi metritolkulla läpiajoon, ja peli oli jo 3–0.

Suomi onnistui myös omassa ylivoimassaan, kun kisojen alkupäivien pirteimpiin pikkuleijoniin lukeutunut Saku Tuomaala tykitti lukemiksi 4–0. Kotvasta myöhemmin Joakim Kemell teki yhden turnauksen komeimmista maaleista peippaamalla läpi kahden Saksan puolustajan ja sujauttamalla pehmeäkätisesti Suomen viidennen maalin.

Toisen erän ikävin tilanne nähtiin kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Bennet Rossmy taklasi voimalla Miko Matikan päin laitaa. Matikka pääsi omin voimin luistelemaan kaukalosta, ja Rossmy sovitti tekonsa 2+10 minuutin rangaistuksella. Tässä vaiheessa Saksan jäähyaitiossa oli enemmän väkeä kuin kentällä.

Viidellä kolmea vastaan ei pelattu pitkään. Pävärinnan namupassi tavoitti Huuhtasen avopaikasta, ja Tapparan mies sivalsi avopaikasta 6–0. Hetkeä myöhemmin lukema oli jo 7–0 Samu Salmisen rankaistua saksalaisia kurittomuudesta jälleen kerran. Erän viimeisellä sekunnilla myös Viljami Juusola laukoi itsensä maalintekijätilastoihin.

Kolmannen erän alussa suomalaisten ajatukset olivat jo muualla. Hapuileva ja riuhtova pelaaminen tuotti virheitä ja jäähyjä toisensa perään, vaan eipä saanut Saksa tilanteitaan hyödynnettyä. Suomi terästäytyi ja oli omassa ylivoimassaan tehokkaampi. Salminen ohjasi komean kuvion päätteeksi ottelun toisen täysosumansa. Kiekko pomppasi verkkoon Salmisen luistimesta, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua Kärppien Ville Koivunen mätkäytti kympin täyteen. Maalitehtailu päättyi siihen. Juuso Helomaa torjui nollapelissään 23 kertaa.

Saksan turnaus päättyi odotetusti lohkon jumbosijaan. Ei pisteitä, ja maalierokin oli murheellinen 5–24.