Suomelle kolmas selvä tappio − Ruotsi iski kuusi osumaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi ei saanut Ruotsia kuriin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Toisen erän alussa Sanni Vanhanen ehti tuoda Suomen tasoihin, mutta reilu minuutti myöhemmin Ruotsi kuittasi, eikä sen jälkeen juuri taakseen katsonut.

Erityisen suuri ero oli kiekkovarmuudessa sekä laukaisutaidossa, eikä Suomen maalilla pelannut Kerttu Kuja-Halkolakaan onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Ruotsin joukkueesta puolestaan puolustaja Mira Jungåker erottui taidoillaan, vaikka parhaan pelaajan palkinto menikin hänen kaimalleen Markströmille. Suomen parhaana palkittiin Sofia Kari.

Ottelu alkoi tasaisena. Suomi oli jonkun verran parempi hyökkäämään, mutta omassa päässä kiekkovarmuus ei ollut samalla tasolla, ja näin myös Ruotsi sai paikkoja. Suomelle tarjoutui pelin ensimmäinen ylivoima. Peli pyöri koko ajan Ruotsin päädyssä, mutta onnistumista ei tullut. Rangaistuksen päättymisen jälkeen tilanne kääntyi päinvastaiseksi. Ruotsin Ebba Hedqvist pääsi kerran laukomaan paluukiekosta, mutta Kuja-Halkola onnistui pysäyttämään.

Ruotsi teki ottelun avausmaalin komean kuvion jälkeen. Ella Hellmanin osuma syntyi tosin varsin pienestä kulmasta Kuja-Halkolan selän taakse. Maalin jälkeen ote oli vahvasti Ruotsilla, mutta lisämaalit jäivät syntymättä.

Suomi tuli toisessa erässä tasoihin, kun Nella Berg antoi hienon läpisyötön Sanni Vanhaselle, joka laittoi harhautusten jälkeen kiekon maaliin. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä puolitoista minuuttia myöhemmin Stina Andersson ujutti Kuja-Halkolan jalkojen välistä Ruotsin uudestaan johtoon.

Lisää tuli, kun erästä oli pelattu kaksi kolmasosaa. Hilda Svensson purjehti omalta alueelta päätyyn asti ja teki Ruotsin kolmannen maalin. Sinna Varjonen ei pysynyt tilanteessa mukana. Tuuli Tallisen rangaistuksen aikana Ruotsilla oli useita mahdollisuuksia lisätä johtoaan, mutta tolppaa lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Erän viime minuuteilla Vanhanen pääsi yrittämään ottelun toista osumaansa, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui hiukan ohi. 39 sekuntia ennen erän loppua Ruotsi lisäsi johtoaan kolmeen maaliin, kun Jungåkerin rannelaukaus upposi maaliin.

Tilli Keräselle avautui paikka maalintekoon kolmannen erän avausminuutilla, mutta laukaus suuntautui päin Felicia Frankia. Kun perään Pauliina Salonen ohjattiin rangaistusaitioon, Svensson teki ottelun toisen osumansa. Tämä lamaannutti Suomea entisestään, ja paria minuuttia myöhemmin Markström ohjasi Ruotsin kuudennen osuman.

Suomi sai vielä kaksi ylivoimaa kolmanteen erään, mutta ylivoimamaali on edelleen joukkueelta tekemättä kolmen pelin jälkeen.

Suomi jäi A-lohkon viimeiseksi ja kohtaa torstaina pelattavassa puolivälierässä B-lohkon voittaneen Tšekin. Ruotsin vastustaja puolivälierässä on Slovakia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle