Vakuuttava Tšekki nujersi tehottoman Suomen Tukholman päiväpelissä

MAAJOUKKUE / Raportti
Tšekki määräsi tahdin Leijonia vastaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
Tukholmaan matkannut leijonamiehistö kohtasi toisen leijonajoukkueen Tšekistä. Hyvän alun jälkeen Suomi jäi Tšekin jalkoihin, joka otti lopulta ansaitun voiton.

Suomi aloitti viikonlopun ensimmäisen ottelunsa Tukholmassa Tšekkiä vastaan terävästi. Avauserässä Suomi pelasi pääosin vahvaa kiekkokontrollipeliä ja Tšekin paikat jäivät vähiin.

Erän loppupuolella Tšekki sai vähitellen peliään kuntoon ja Rasmus Tirronen joutui tositoimiin Leijonien maalilla. Suomen paras paikka erässä avautui Jere Salliselle, joka ei läpiajosta saanut kiekkoa maaliin.

Tšekin vastaiskut myrkkyä Leijonille

Erätauon jälkeen vahvasti jatkanut Tšekki iski näyttävästi ottelun avausmaalin toisen erän puolivälissä. Mikael Ruohomaan kiekonmenetyksestä alkanut tilanne vapautti Petr Holíkin ja Jiří Sekáčin kahdestaan läpiajoon. Niukasti paitsion välttäneet tšekkipelaajat eivät jättäneet mahdollisuuksia vahvasti torjuneelle Tirroselle ja lopulta Sekáč pisti kiekon maaliin.

Leijonat sai jääkylmän suihkun niskaansa, kun Tšekki siirtyi kahden maalin johtoon alivoimalla. Tällä kertaa aiemmin vahvasti pelannut Oliwer Kaski kompuroi kohtalokkaasti siniviivalla, jonka jälkeen vastahyökkäykseen karannut Tomáš Zohorna syötti näyttävästi pikkuveljelleen Hynekille, joka siirsi kiekon ohi Tirrosen.

Suomi sai mahdollisuutensa maalintekoon ylivoimilla, mutta Tšekin maalia vartioinut Roman Will torjui hyvin. Myös Tšekin ylivoima haki uomiaan, tosin punapaitainen joukkue sai luoduksi parempia paikkoja kuin Suomi.

Suomi kaatui heikkoon ylivoimaansa

Tšekki iski ratkaisevan tuntuisen 3–0-maalin, kun sen neljäs kerta ylivoimalla tuotti tulosta. Edes Tirrosen vahvat torjunnat eivät auttaneet, kun puolustaja Tomáš Kundrátekin kova laukaus painui verkkoon. Osuma merkattiin ohjauksen tehneen ja ottelun toisen maalinsa iskeneen Sekáčin nimiin.

Myös Suomi ja lopulta maalin aikaiseksi, kun tehotonta ylivoimaa pelannut Suomi onnistui vain kaksi sekuntia ennen Roman Horákin ottelun kolmannen jäähyn päättymistä. Ville Pokka ei epäröinyt vaan laukoi Ville Leskisen syötöstä kavennuksen.

Suomi sai loistavan mahdollisuuden nousta rinnalle, kun Jan Kovář hölmöili itselleen ottelurangaistuksen iskettyään poikittaisella mailalla Anrei Hakulista. Suomi pystyi pitämään paineen lähes koko viiden minuutin ajan hyökkäyspäässä, mutta laukausten saaminen maalille asti ei onnistunut.

Tšekki puolestaan hyödynsi paikkansa vahvasti ja se ilman muuta ansaitsi ottelun voiton 1–3-lukemin. Tšekki on lähellä turnauksen voittoa, sillä se on napannut kaikki jaossa olleet pisteet tähän asti. Suomen kehnosta esityksestä kertoo se, että Tirronen valittiin joukkueen parhaaksi pelaajaksi kolmesta päästetystä maalista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle