Suomi hukkasi kolmen maalin johdon Tšekkiä vastaan – Jokipakka peräänkuulutti huolellisuutta

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi pääsi juhlimaan maaleja muttei ottelun voittoa.
Suomi ja Tšekki iskivät yhteen Tampereen Hakametsän torstai-illassa osana Venäjän EHT-turnausta. Leijonat esitti suurimmaksi osaksi suomalaisesta näkökulmasta hyvää ja viihdyttävää kiekkoa ja pääsi jo 3–0-johtoon, mutta hukkasi johtonsa kolmannessa erässä ja taipui Tšekille voittolaukauskilpailussa 3–4.

Suomen vuoden viimeistä maajoukkuepeliä Suomen maaperällä oli Tampereen Hakametsään saapunut yli 6 000 katsojaa, joten halli oli lähes loppuunmyyty. Ottelu venyi sekä alusta että lopusta: Timo Jutilan puolituntiseksi suunniteltu paitaseremonia venyi ja kiekko putosi lopulta jäähän lähes puoli tuntia aikataulusta jäljessä, ja varsinaisen peliajan jälkeen nähtiin vielä jatkoaika ja voittolaukauskilpailu.

Ensimmäisessä erässä peli oli hapuilevahkoa puolin ja toisin, ja kumpikin maalivahti sai tilaisuuden esitellä taitojaan näyttävien koppien muodossa. Tšekin paras maalipaikka syntyi Suomen alivoiman aikana, jolloin kiekko jo lipui maalivahti Joni Ortion taakse, mutta suomalaispuolustus pelasti tilanteen korjaamalla kiekon maaliviivan päältä itselleen. Aivan erän lopussa Suomi pääsi 1–0-johtoon komean hyökkäyspään kuvion päätteeksi. Maalin löi reppuun maajoukkueen ensikertalainen Anrei Hakulinen.

Toiseen erään Suomi tuli entistä kovemmalla liikkeellä ja peli painui selkeästi Tšekki-päätyyn. Erän aikana Suomi onnistui maalinteossa kahdesti ja kesti aivan erän lopussa kolmella viittä vastaan -alivoimaa lähes minuutin.

Leijonat esitti yleisesti ottaen hyvää viisikkopelaamista. Erityisen pirteä oli kakkosketju Anrei Hakulinen–Arttu RuotsalainenToni Rajala, joka sai maaleista aikaan kaksi. Suomi pyrki pelaamaan myös näyttäviä pitkiä syöttöjä, joilla tavoiteltiin nopeita vastahyökkäyksiä yleensä hyvin tuloksin, sillä moni pitkistä syötöistä päättyi laukaukseen tavalla tai toisella.

Leijonien kolmen maalin johto ei riittänyt

Kolmanteen erään saapui yritteliäämpi Tšekki, joka erän alussa yhden minuutin aikana tuli maalin päähän, tilanteeseen 3–2. Joukkueen kirin hahmona toimi Petr Zamorsky, joka syötti molemmat kavennusmaalit. Kolmannen erän puolivälissä Tšekin onnistui tulla tasoihin Tomas Kundratekin maalilla, ja lukemiin 3–3 päättyi myös varsinainen peliaika.

– Toinen erä oli meiltä hyvä. Pelattiin tiiviisti, saatiin kiekkoja maalille ja sitä kautta pari maaliakin tehtyä. Olisi vaan pitänyt pystyä kolmannessa erässä tappamaan se peli, pohti leijonapuolustaja Jyrki Jokipakka ottelun päätyttyä.

– Taidettiin vain antaa liikaa aikaa kaverille ja ei oltu enää niin huolellisia kiekon kanssa. Tšekki on hyvä joukkue ja meidän pitää pystyä heitä vastaan pelaamaan koko ajan samalla tasolla. Kolmannessa erässä meillä se taso pääsi laskemaan.

Lähes koko viisiminuuttinen jatkoaika oli Suomen jatkuvaa tykitystä, mutta Tšekki-maalilla Simon Hrubecin yksilösuoritukset pelastivat koko joukkueen. Voittolaukauskilpailu oli vähämaalinen ja venyi äkkikuolemaan asti. Ratkaisevan maalin teki Dominik Kubalik.

Tappiosta huolimatta Jokipakka oli kaiken kaikkiaan hyvillä mielin.

– Hieno oli pelata ja palata tänne (Hakametsään) mistä on niin paljon hienoja muistoja. Nämä muutamat päivät täällä Tampereella ovat olleet mukavia. On päässyt näkemään perhettä ja kavereita tässä samalla.

Suomen EHT-urakka jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Venäjällä.