Moskovan turnauksen avausottelussa ei peruuteltu – Suomelle niukka voitto jäähyilystä huolimatta

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi aloitti Moskovassa voitolla.
Suomi avasi Moskovan EHT-turnauksen vahvalla esityksellä, kun Tšekki kaatui paljon maaleja sisältäneessä ottelussa.

Kauden toinen EHT-turnaus alkoi Suomen ja Tšekin välisellä päiväottelulla. Ajankohdastaan ja tyhjästä hallista huolimatta Moskovassa nähtiin varsin kovatempoinen maaottelu.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja vauhdikas. Suomen tehokkuus oli kohdillaan, sillä tauolle siirryttiin Leijonien 2–1-johdossa. Osumista vastasivat hienolla nousulla Tony Sund sekä erän ainoalla ylivoimalla Mikael Ruohomaa. Tšekin erän ainoan maalin teki Lukas Jasek.

Maalihanat olivat avoinna myös toisen erän alussa, kun kumpikin joukkue onnistui 16 sekunnin sisään erän toisella peliminuutilla. Vähitellen Leijonat otti pelin selvään hallintaansa ja Jukka Jalosen miehistö näytti jo karkaavan selvää voittoon, kun Otso Rantakari lämäsi tilanteeksi 4–2 ajassa 33.44.

Tšekki kuitenkin kampesi takaisin voittokamppailuun erän lopulla, kun Suomi joutui pian Rantakarin osuman jälkeen kahden miehen alivoimalle. Maalin eteen vapaaksi jäänyt Tšekin tähtihyökkääjä Dmitrij Jaskin hyödynsi tämän mahdollisuuden kaventaen lukemat 4–3:een.

Päätöserä noudatti tasakentällisin pelatessa samaa kaavaa kuin koko ottelu – Suomi määräsi ottelun tahtia ja loi parempia paikkoja. Kesysti päätöserässä esiintynyt Tšekki ei päässyt varsinaisesti edes lähelle tasoitusta, joten Suomi nappasi voiton 4–3-loppulukemin.

Parannettavaa Leijonille jäi erityisesti kurinalaisuuteen, sillä joukkue otti kuusi rangaistusta, joista osa oli melko turhia. Päävalmentaja Jukka Jalonen oli kuitenkin tyytyväinen peliesitykseen.

– Pelasimme hyvän ottelun. Meillä oli selvästi enemmän paikkoja, mutta jäähyjen kanssa oli ongelmia. Joukkue oli tänään hyvin latautunut ja voitimme ansaitusti.

– Joukkuetasolla ei jäänyt paljoa parannettavaa. Alivoima ja työmoraali olivat hyviä tänään, maalipaikoissa olisimme voineet olla vielä tehokkaampia, Jalonen kertoi TV5:n haastattelussa.

Leijonien pelit jatkuvat Suomen aikaa lauantaiaamuna kello kymmeneltä, kun vastaan luistelee Ruotsi.