Jukka Jalosen Leijonat jatkoi ailahtelevaa peliä Kari Jalosen Tšekin juhliessa voittoa

MAAJOUKKUE / Raportti
Tšekki voitti ansaitusti avauserän vahvan otteen kadottaneen Leijonan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Leijonat kohtasi Turun EHT-turnauksen toisessa ottelussa Tšekin. Kari Jalonen yllätti Jukka Jalosen, kun avauserän hallinnut Leijonat hävisi Tšekille lukemin 5–2. Heikko peli sai Leijonille ikävän lisämausteen, kun Waltteri Merelä joutui jättämään kaukalon viiltohaavan vuoksi.

Suomi jatkoi turnaustaan Tšekkiä vastaan, joka hävisi avausottelussaan Ruotsille. Turnauksen ensimmäisen voittonsa nappasi Kari Jalosen käskyttämä Tšekki lukemin 5–2. Jukka Jalosen luotsaama Leijonat oli avauserässä hallitsija, mutta toisesta erästä lähtien pelin virtaus oli tasaista shakkia.

Mikael Pyyhtiä debytoi A-maajoukkueessa ottelussa. Pyyhtiällä ensiesiintyminen Leijonat-paidassa oli kohtuullinen, vaikka hyökkääjä olikin kaukalossa kahden Tšekin maalin aikana.

Jiří Smejkal avasi maalihanat sekavahkossa avauserässä

Avauserä oli kummaltakin joukkueelta ajoittain sekavaa peliä, mutta Leijonilla oli pääosin peli hallinnassa Kari Jalosen luotsaaman ryhmän panostaesssa muutamiin pitempiin hyökkäyksiin.

Kiekko liikkui erän aikana vauhdikkaasti molempiin päätyihin ja hyviä maalipaikkoja nähtiin Niclas Westerholmin sekä Roman Willin maaleilla. Ottelun avausmaalin laukoi vastahyökkäyksestä Liigassakin ihastuttanut Jiří Smejkal. Hyökkääjän maali ei jäänyt erän ainoaksi, koska Leijonat tasoitti Jerry Turkulaisen komealla ylivoimaosumalla. Turkulaiselle maali oli maajoukkueuran ensimmäinen.

Tšekki otti hallinnan itselleen

Toisessa erässä Tšekki jatkoi kuritonta peliään, mutta Suomi ei onnistunut rankaisemaan seuraavalla ylivoimaosumalla. Jori Lehterä huitoi Suomelle illan ensimmäisen rangaistuksen, jonka Tsekki käytti hyödykseen Radan Lencin ylivoimaosumalla. Lenc ei ollut erän ainoa maalintekijä, sillä joukkuetoveri Tomáš Dvořák lisäsi Tšekin johtoa.

Suomen hyvä ote suli rangaistuksiin ja Tšekillä oli runsaasti hyviä tilanteita Westerholmin maalilla. Leijonilla oli myös erän aikana muutamia kohtuullisia paikkoja Willin maalilla, mutta edes tuuri ei ollut mukana tässä erässä Jukka Jalosen joukoilla.

Leijonille kolmannessa erässä loukkaantumishuolia

Kolmas kaksikymppinen oli Lejonilta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta heikkoa hyökkäyspelaamista ja Tšekiltä viisasta johtoaseman puolustamista. Smejkalin tavoin Liigassa ihastuttanut Michael Špaček lisäsi Tšekin johtoa. Erän aikana Waltteri Merelä sai viillon ranteeseen ja verta pulppusi jäälle melko paljon. Hyökkääjää ei tilanteen jälkeen nähty kaukalossa

Špačekin maalin lisäksi erä tarjosi kaksi muuta osumaa. Leijonien seuraavan ylivoimaosuman, joka merkittiin Joose Antosen maajoukkue-uran ensimmäiseksi maaliksi. Tšekillä ei nälkä laantunut, sillä Lenc juhli illan toista osumaansa. Suomen turnaus päättyy isänpäivän Ruotsi-klassikkoon ja Tšekki saa päätösottelussa vastaansa Sveitsin.