Suomi kesti taistelutahtoisen Saksan rynnistyksen - edessä on kahden vuoden takaisen MM-finaalin uusintaottelu

MAAJOUKKUE / Raportti
Välierän kuva on tässä: Saksa hyökkää täydellä voimalla ja Jussi Olkinuora tekee kaikkensa maalinsuulla.
Kuva © Samuli Huikuri
Suomi taisteli tiensä toiseen peräkkäiseen MM-finaaliinsa voittamalla välierässä vahvasti hyökänneen Saksan maalein 2–1. Voiton vaikeuksien kautta takasivat Jussi Olkinuoran torjuntatyöskentely sekä Iiro Pakarisen ja Hannes Björnisen maalit.

Ensimmäinen erä oli Saksan hallintaa. Se loi vaarallisimmat tilanteet, mutta koko turnauksen ajan vahvasti toiminut Suomen puolustus ja ennen kaikkea Jussi Olkinuora selvittivät ahdistelut.

Varttitunnin saksalaispainostuksen jälkeen Suomi sai aikaan ensimmäisen kontrolloidun hyökkäyksensä ja Iiro Pakarinen viimeisteli turnauksen neljännen maalinsa. Erinomaisen turnauksen pelannut Mathias Niederberger haparoi ratkaisevalla hetkellä. Kaiken kaikkiaan saksalaisvahdille merkittiin avauserässä vain kolme torjuntaa.

Erän loppupuolella kumminkin joukkue sai vielä pari tekopaikkaa, ja minuuttia ennen taukoa maalin eteen täysin vapaaksi unohdettu Hannes Björninen vei Suomen 2–0-johtoon.

Toisen erän puolivälissä Saksan saatua oman ylivoimamahdollisuutensa Matthias Plachta kavensi hirmuvedolla pelin 2–1. Pian tämän jälkeen Saksalle tarjoutui uusi erikoistilanne Mikael Ruohomaan sohaistua Leonhard Pfoderlin kasvoihin. Tällä kertaa Plachtan sen paremmin kuin muidenkaan saksalaisten vedoissa ei ollut oikeaa osoitetta.

Kolmanteen erään Saksa pisti hönkää päälle. Se piti aggressiivisella karvauksella paineen Suomen alueella, ja Olkinuora sai urakoida toden teolla pitääkseen joukkueensa edellä.

Saksalaisten loppurynnistys oli odotetun kiivas. Peli pyöri kolmatta minuuttia Suomen alueella, mutta maaliin asti se ei kiekkoa saanut.

Suomi lähtee puolustamaan maailmanmestaruuttaan loppuotteluun, Saksa haastamaan Yhdysvallat pronssiottelussa.