Suomella meni ensin kuppi nurin, mutta sitten saatiin nuppi kuriin

MAAJOUKKUE / Raportti
Harri Pesonen laittoi Ruotsin pelaajien suupielet alaviistoon.

Suomi näytti todellisen leijonan luonteensa ottelussa. Se ei antanut Ruotsin kolmen maalin toisen erän lannistaa itseään, vaan puri hammasta ja näytti taistelun mallia länsinaapurille.

Suomen täydellinen muodonmuutos kolmannessa erässä ja jatkoajalla pisti Ruotsin jään pintaan ja toi Suomelle lohkovoiton.

Alku oli varovainen

Avauserä alkoi vauhdikkaalla ja laadukkaalla pelillä. Ruotsi piti ohjaksia käsissään erän edetessä, mutta Suomenkin peli oli kohtuullisissa uomissa.

Suurin ongelma Suomella oli kuitenkin heikkolaatuinen avauspelaaminen. Erän lopulla kumpikin pääsi kokeilemaan kertaalleen ylivoimaa, mutta niiden laatu oli heikko.

Totaalinen katastrofierä

Toinen erä oli Suomelta täysi katastrofi. Suomi sortui täydellisesti jäähyihin samalla, kun taas Ruotsi otti kaiken irti löperöstä tuomarilinjasta.

Ruotsi takoi kolme ylivoimamaalia reilussa seitsemässä minuutissa ja Suomi ei saanut aikaan muuta kuin sielukasta alivoimataistelua. Oma hyökkäyspeli jäi Leijonilta lähes nolliin.

Suomen surkeuden huipensi Markus Granlundin ulosajo päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kuriton Suomi kaivoi täysin oman kuoppansa toisessa erässä ja aiheutti omat ongelmansa.

Hartikainen, Pakarinen, Ruotsin sulaminen

Kolmanteen erään Suomi toi aivan toisenlaisen peli-ilmeen. Suomi vyörytti peliä Ruotsin päätyyn ja sai uudenlaista menoa peliinsä. Suomi rankaisi kahdesti ylivoimalla, ensin Teemu Hartikaisen ja sitten Iiro Pakarisen maalilla.

Ruotsikaan ei luovuttanut, vaan kamppaili parhaansa mukaan, mutta Suomen peliote oli omaa luokkaansa. Lopulta yhden läheltä piti -tilanteen jälkeen Pakarinen pääsi tökkäämään irtokiekon sisään ja huikea nousu oli viimeistelty.

Jatkoajalla Suomi oli ehdottomasti niskan päällä. Se hallitsi kiekkoa ja Ruotsin peli ei toiminut. Lopulta Ruotsi tunaroi kolmannella minuutilla kiekon maalin takaa Suomelle ja Harri Pesosen lapaan.

Ansaittu maali toi Suomelle ensimmäisen voiton Ruotsista olympialaisissa sitten vuoden 1998 Naganon kisojen.

» Lähetä palautetta toimitukselle