Kahden maalin tappioasemasta rinnalle ja ohi – Leijonat voitti Ruotsin Karjala-turnauksen päätösottelussa

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi onnistui nappaamaan voiton turnauksen päätösottelusta.
Kuva © Satu Pitkänen
Karjala-turnauksen viimeisessä ottelussa Leijonat kohtasi Ruotsin. Kumpikin joukkue lähti illan otteluun kahden tappion jälkeen ja tavoitteena oli saada turnauksen ensimmäinen voitto. Lopulta Suomi nousi kahden maalin tappioasemasta voittoon lukemin 3–2.

Eilisen Tšekki-tappion jälkeen kokoonpanossa oli tehty muutoksia. Jere Innala löysi paikkansa ykkösketjun laidalta ja Markus Nurmi puolestaan pudotettiin nelosketjuun. Miska Siikosta ei nähty ollenkaan kokoonpanossa. Maalilla jatkoi eilen hyvän pelin pelannut Sami Rajaniemi. Ruotsin maalille luisteli Tšekkiä vastaan pelannut Niklas Rubin.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa tunnelmissa. Erän edetessä Leijonat otti hienoisen niskalenkin ottelusta ja sai rakenneltua muutamia hyviä paikkoja.

Pelin ensimmäisen jäähyn kärsi Jesper Froden ja Suomi pääsi yrittämään ottelun avausmaalia ylivoimalla. Tulosta ei syntynyt ja erikoistilanteen vaarallisin hetki meni Ruotsille, kun Andreas Wingerli pääsi kokeilemaan maalintekoa alivoimalla. Rajaniemen varma torjunta pelasti Leijonat takaiskulta.

Toinen erä alkoi Leijonilla synkästi. Max Friberg vei Ruotsin 1–0 johtoon, kun pelikello oli ennättänyt kulkea 18 sekuntia. Syöttöpisteet itselleen kirjauttivat Linus Olund ja John Nyberg. Tämän jälkeen keltapaidat pääsivät yrittämään ylivoimalla, jota ennätti kulua vaivaiset neljä sekuntia, ennen kuin Leon Bristedt iski taululle 2–0 lukemat Daniel Zaarin ja Anton Wedinin syötöstä.

Takaiskuista huolimatta Leijonat taisteli kavennusmaalin ajassa 34.10. Aleksi Saarela iski kiekon reppuun Jere Sallisen ja Vili Saarijärven esityöstä. Maali sytytti sinipaidat ja tasoitusmaalia haettiin vimmatusti erän loppuun asti. Sallinen oli erittäin lähellä viedä Suomen tasoihin, mutta yritys kimposi maalitolpasta pois.

Takaa-ajo ei lähtenyt käyntiin kolmannessa erässä, kuten olisi ehkä toivottu. Leijonat otti erän alkupuolella kolme jäähyä ja joutui pelaamaan hetken aikaa kahden miehen alivoimalla, mutta selvisi tilanteesta ilman takaiskuja. Peli-ilme kuitenkin löytyi heti tasakentällisillä pelatessa ja Saarijärvi tasoitti ottelun hienojen harhautusten jälkeen.

Erän loppupuolella Suomi pääsi uudemman kerran yrittämään ylivoimaa ja tällä kertaa saatiin myös tulosta aikaiseksi. Valtteri Kemiläinen laukoi taululle ottelun loppulukemat 3–2. Näin ollen Ruotsi hävisi jokaisen ottelunsa turnauksessa ja lunasti jumbosijan itselleen.