Kuopio tanssi ja maaliverkko soi – Teemu Hartikainen masensi Norjan

MAAJOUKKUE / Raportti
Teemu Hartikainen sai kunnian toimia illan ottelun viimeisenä maalintekijänä.
Ensin Joensuun-ottelu oli loppuunmyyty ja nyt Kuopion perjantai-ilta jatkoi Leijonat-buumia, kun Suomi kohtasi toistamiseen Norjan loppuunmyydyssä ottelussa. Suomi voitti Norjan tasaisessa ottelussa lukemin 2–1.

Viikon maajoukkuekaravaani siirtyi Kuopioon, jossa Leijonat isännöi toistamiseen Norjaa. Edellisessä Joensuun ottelussa Norjalla ei ollut mitään saumaa voittaa Suomea. Kuopiossa nähtiin vieläkin pirteämpi Leijonat-joukkue, joka näkyi positiivisesti kaukalossa. Kuopion kaukalossa pelattiin ennen tätä iltaa viimeksi maajoukkuekiekkoa 12 vuotta sitten.

Arttu Pellin ensimmäinen maajoukkuemaaali yksi erän valopilkuista

Avauserä oli Leijonien vahvaa hyökkäyspelaamista ja Norjalta ainoastaan muutamien vastahyökkäysten luontia. Edellisessä ottelussa Suomi pelasi vahvasti avausminuutit, mutta höllensi ottelun kuluessa vauhtiaan.

Ottelun avauskymmenminuuttisen yksi hienoimmista kuvioista nähtiin Leijonilta, kun heti aloitusvoiton jälkeen Toni Rajala pinkaisi kovaan vauhtiin ja meinasi yllättää Jonas Arntzenin, mutta norjalaisvahti nollasi tilanteen

Miro Aaltonen tarjoli erän loppupuolella Valtteri Filppulalle täydellisen maalipaikan, mutta konkarihyökkääjä jäätyi tilanteessa, eikä huudattanut loppuunmyytyä katsomoa. Jos Filppula ei onnistunut maalinteossa, niin Arttu Pelli täräytti maajoukkueuran ensimmäisen osumansa.

Norjalaiset eivät saaneet erässä maalia tehdyksi, mutta Ken Andre Olimb liukui Frans Tuohimaan tilkitsemään maaliin. Erän loppuun kaksikolta Jere InnalaSakari Manninen nähtiin taitoklinikka harhautusten johdolla, mikä ei kuitenkaan päättynyt maalintekoon.

– Kieltämättä aika hyvä fiilis ensimmäisestä maalista. Suomi pelasi paremmin avauserän kuin eilen, Pelli kommentoi maaliaan ja Leijonien otteita Discoveryn haastattelussa.

Norja antoi Suomelle šokkihoitoa

Toisessa erässä Leijonat jatkoi omaa hyvää peliään ja Suomi pakotti Norjan ottamaan illan ensimmäisen rangaistuksen. Ylivoimalla ja erän avausminuuteilla Suomi tuhlaili maalipaikkoja, eikä Norjan illan toinen kaksiminuuttinen tuonut tehokkuuteen parannusta.

Norjan päästessä piinasta Mathias Trettenes tasoitti ottelun komealla osumalla. Maali oli masentava hyvin pelanneelle kotijoukkueelle ja valtava piristysruiske vuonomaalle.

Eemil Erholtzin nappaama kaksiminuuttinen toi lisää tuskaa Jukka Jalosen luotsaamalle ryhmälle. Norjan ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja Leijonat pääsi erän ja ottelun kolmatta kertaa kokeilemaan onneaan ylivoimaisena.

Manninen ja Magnus Brekke Henriksen nahistelivat yllättävän kuumassa erässä, eikä nahistelut jääneet tähän. Vihellyksen jälkeen Harri Pesonen haki tanssiparia Christian Bullista. Kummastakaan nahistelusta ottelun tuomaristo ei lähtenyt tuomitsemaan rangaistuksia.

Ennen erätaukoa Norja sai ylivoimamahdollisuutensa, mutta tälläkin kertaa Leijonien vahva alivoimatekeminen nollasi vieraat. Norjalle vihellettiin vielä rikkonaisessa erässä kaksiminuuttinen, jota Leijonat pääsi hieromaan kolmannessa erässä.

Oman kaupungin poika ratkaisijana

Kolmas kaksikymppinen alkoi Leijonien ylivoimalla, jossa Mannisen kova laukaus pamahti päätylaitoihin. Suomen ylivoima oli tässä ottelussa todella tehotonta, vaikka tilanteita molemmat ylivoimaketjut saivatkin luotua.

Kuopion oma poika Teemu Hartikainen huudatti kuitenkin pitkästä aikaa Niiralan Montun yleisöä laukoessaan maalin edestä isäntäjoukkueen johtoon.

Hartikainen kiitti valmennuksen luottamuksesta tällä maalilla. Norja meinasi maalin jälkeisissä vaihdoissa tulla jälleen tasoihin, mutta vapautunut kotiyleisö ei joutunut pettymään.

Katsomoon lentänyt kiekko herätti kuumia tunteita yleisössä, kun toinen katsoja repi kiekon itselleen matkamuistoksi. Lopulta kiekon alun perin saanut lapsi sai kiekon itselleen ja tilanne päättyi kättelyyn aikuisten kesken.

Ottelun loppuhetkillä Suomi pelasi muutaman huolimattoman vaihdon tasakentällisin ja Norja pääsi juonimaan kuvioita Tuohimaan maalille. Ideat jäivät kuitenkin torsoiksi eivätkä vuonomaan aikalisä tai kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen tuoneet joukkueelle tarvittavaa virkeyttä. Suomi ei Hartikaisen maalin jälkeen masentanut Norjaa enempää.

Päivitetty 22.4.2022 klo 21.48: Lisätty katsomoon lentäneen kiekon lopullinen omistaja.