Elisa Holopainen pelasti Naisleijonat pinteestä Unkaria vastaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Unkari pisti Suomen tiukoille.
Kuva © TIINA PUPUTTI/SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

Unkari piti Suomea ahtaalla pitkälle ottelun kolmanteen erään. Jäähyt sekoittivat Suomen peliä pitkin matkaa ja Nelli Laitisen kaksiminuuttinen kolmannen erän lopussa pakotti ratkaisun jatkoajalle tasanumeroissa 2−2. Joukkueen paras maalintekijä Elisa Holopainen vapautti Suomen jännityksestä ja sivalsi voittomaalin.

Suomi aloitti ottelun terävästi ja selvästi sisuuntuneena, joskin Unkari pystyi pelaamaan joitain vaihtoja kohtalaista kiekollista peliä. Ykkösketjun värkkäämä 1−0-johtomaali ja sen jälkeen Unkarin ottama kaksiminuuttinen alkoivat kääntää kenttätapahtumia suomalaisnäkökulmasta hyvään suuntaan.

Lauantain ottelussa Suomi ei juuri jäänyt keskialueelle ihmettelemään, vaan kuskasi kiekon suoraviivaisesti kohti Unkarin maalia. Numerollisesti peli olisi voinut ratketa jo varhain, mutta vielä ensimmäisessä erässä Suomen viimeistely ei ollut riittävän huolelllista. Lisäksi syöttöjen laadussa ja laukauksissa oli parantamisen varaa.

Toisen erän alussa läpi turnauksen edukseen esiintynyt kakkosvitjan keskushyökkääjä Noora Tulus kihautti kiekon vastustajan verkkoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Unkari kuitenkin kampesi maalin päähän Regina Metzlerin osumalla. Metzler pääsi kävelemään Anni Keisalan silmien alle täysin vapaasti suomalaisviisikon nukahdettua omalla alueella.

Taklaus keskialueella herätti tunteita

Ottelun puolivälissä unkarilaispelaaja taklasi Suomen Viivi Vainikkaa keskialueella ja näytti osuvan suomalaishyökkääjää päähän. Tuomaristo päätyi olemaan antamatta tilanteesta minkäänlaista rangaistusta. 

Päävalmentaja Juuso Toivolakaan saanut pyynnöstä huolimatta oikeudenjakajia kertomaan ratkaisustaan. Discoveryn erätaukohaastattelussa Vainikka kuitenkin kertoi, että kyse oli hänen mielestään lähinnä törmäyksestä.

Seuraavassa tilanteessa Ronja Savolaiselle vihellettiin kaksiminuuttinen. Myös Jenni Hiirikoski lähetettiin istunnolle vain tovi edellisestä suomalaisjäähystä. Alivoimien perään Keisala joutui nöyrtymään toistamiseen, kun Unkari tuli ottelussa tasoihin. Kapteeni Hiirikoski oli Unkarin ensimmäisen maalin tavoin jälleen kentällä.

Ottelun varsinainen peliaika läheni jo loppuaan, kun Petra Nieminen törmäsi unkarilaispelaajan kanssa keskialueella. Lopputuloksena hän linkutti tuskaisen näköisenä vaihtopenkin puolelle. Varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, joten edessä oli jatkoaika. Kolmella kolmea vastaan -pelissä Suomi veti lopulta pidemmän korren, kun Holopainen tempaisi kiekon verkkoon.

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina Ruotsi−Japani-ottelun voittajaa vastaan. Tuolloin panoksena on paikka ensi vuoden MM-kisojen A-lohkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle