Suomen ykkösketju osui neljästi, Sveitsi kaatui lopulta selvin lukemin

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomen ykkösketju hurjasteli neljä maalia.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi ei aloittanut ottelua parhaalla mahdollisella tavalla. Hyökkäyksiinlähdöt ontuivat ja sveitsiläiset saivat puhkottua suomalaispuolustusta liian helposti.

Nihkeä alku johti myös siihen, että Sveitsi onnistui maalinteossa ensimmäisenä. Suomalaispuolustus ei saanut maalin edessä pyörivää irtokiekkoa millään siivottua paremmille vesille ja Evelina Rasseli viimeisteli turnauksen toisen maalinsa.

Tasoitusmaaliin ei kuitenkaan tarvittu kuin reilu puoli minuuttia, kun Suomen ykkösketju onnistui. Jenni Hiirikoski laukoi viivasta ja Susanna Tapani ohjasi kiekon ohi maaliin.

Tovia myöhemmin Suomen kolmosketju rakensi nopean ja sähäkän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Annina Rajahuhta takoi kiekon maaliin. Maali jäi kuitenkin videotarkastuksen jälkeen hyväksymättä.

Suomen 2−1-johtolukemat nähtiin vielä avauserän lopulla, kun Rosa Lindstedt ohjasi Hiirikosken laukauksen maalin edestä ohi sveitsiläismaalivahti Andrea Brandlin.

Suomi aloitti toisen erän jäähyilyllä. Tapanin estämisjäähyn vielä jänne kesti, mutta Michelle Karvisen kampitusjäähyä ei. Tulostaulu näytti aikaa 25.48, kun maalitykkinä tunnettu Alina Müller laukoi tarkalla rannelaukauksella pelin tasoihin.

Sveitsi väsyi, Suomi tykitti osumia

Sveitsin tasoitusmaalin jälkeen Suomi alkoi kuitenkin hiljalleen ottaa pelillistä otetta, mikä palkittiin myös maalien muodossa. Hieman ottelun puolen välin jälkeen Linda Välimäki ohjasi jäähän kaatuneenakin Lindstedtin viivalaukauksen maaliin ja muutamaa minuuttia myöhemmin Karvinen esitteli henkilökohtaista osaamistaan nostamalla kiekon rystyltä maalin kattoon.

Valitettaviakin tapahtumia nähtiin, kun Kaleigh Quennec ja Sanni Hakala törmäsivät voimakkaasti toisiinsa ja hallissa tuli hetkeksi hiirenhiljaista. Lääkärikin kävi jäällä, mutta lopulta molemmat pelaajat pystyivät onneksi luistelemaan omin voimin vaihtoaitioon.
Hakala ei jatkanut peliä enää tuon rysäyksen jälkeen.

− Ei vielä sen tarkempaa tietoa, että miten kävi. Toivottavasti ei mitään vakavampaa, Ronja Savolainen totesi Hakalan tilanteesta ottelun loputtua.

Päätöserässä Sveitsi alkoi tippua kyydistä ja Suomi makusteli vielä muutaman maalin lisää Minnamari Tuomisen iskiessä turnauksen avausmaalinsa ja Karvisen osuessa toistamiseen.

Ensimmäiset kaksi ottelua tehottomuudesta kärsinyt ykkösketju karisteli tänään jokaisen mahdollisen apinan, orangin ja gorillan selästään. Karvinen (2+1), Riikka Sallinen (0+2) ja Tapani (1+1) oli Suomen ehdotonta parhaimmistoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle