Naisleijonien varma esitys toi voiton Saksasta − 400 maaottelun Hiirikoskelle eniten tehopisteitä

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan naisten MM-kisoissa.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto
Naisleijonat jatkoi voitokasta MM-kisojen alkulohkoaan kaatamalla Saksan 3−0. Kapteeni Jenni Hiirikoski pelasi samalla uransa 400. maaottelun.

Naisleijonat jatkoivat MM-urakkaansa pelillä Saksaa vastaan. Ennen ottelua Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski palkittiin 400 maaottelun johdosta. Ottelu päättyi Suomen 3−0-voittoon. 36-vuotias Hiirikoski saalisti tehot 0+2.

Ottelun ensimmäinen pöytäkirjamerkintä nähtiin puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Sanni Rantala koukki itsensä rangaistujen aitioon. Suomi hoiti alivoiman ja ajoittain jopa piti kiekkoa Saksan päädyssä.

Saksa pääsi uudelleen ylivoialle Sofianna Sundelinin lähtiessä jäähylle estämisestä mutta Suomi jatkoi 100-prosenttista alivoimaa. Saksan kapteeni Daria Gleissner päästi minuutteja omansa jälkeen Suomen ylivoimalle ja erikoistilanteen aikana nähtiin ottelun avausmaali. Hiirikoski aloitti hyökkäyksen Suomen päädystä, Petra Nieminen polki laitaa pitkin ylös ja löysi takatolpalta Rosa Lindstedin, joka ei sen ihmeempiä epäröinyt.

Ottelun 2–0-maali oli turnauksen kolmannen maalinsa tehneen Emilia Vesan käsialaa ja syntyi ajassa 15.59. Päättyneen kauden Suomen mestari voitti maalinedustakahinan ja löi irtokiekon tyhjään häkkiin. Lukemat eivät enää muuttuneet ennen erätaukoa.

Hallittu lopetus

Suomi hallitsi toisen erän alkuminuutteja maaleitta ja ottelu tasaantui erän puoliväliä kohden. Hetken ajan mentiin päädystä päätyyn, kunnes tuli Viivi Vainikan vuoro ajaa Saksan maalin taakse. Vainikka polki maalin takaa esiin ja ampui kiekon maalin etu-yläkulmaan.

Suomi pääsi uudelleen ylivoimalle viisi minuuttia ennen erän loppua, mutta laitataklauksesta istumaan lähtenyt Ronja Hark huokaisi helpotuksesta omiensa hoitaessa alivoiman. Vesa kävi ylivoiman jälkeen lähellä maalintekoa, mutta ravisteli vain tolppaa.

"Parkkoselta nilkkarallit, se tietää sitä että tämä erä on valmis", selosti Juhavaltteri Salminen Discoveryllä joukkueet toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi Saksan maalin yläriman kolahduksella, mutta tolppa-sisään-tolppa-ulos oli tällä kertaa Saksalle suotuisa. Suvereeni esitys päättyi lopulta Suomen 3–0-voittoon ja ottelun parhaiksi pelaajiksi palkittiin Gleissner, sekä Ronja Savolainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle