Hanat aukesivat lopulta − Naisleijonat kaatoi Saksan, mahdollisuus A-lohkopaikkaan elää

MAAJOUKKUE / Raportti
Petra Nieminen iski hattutempun Saksan verkkoon. Arkistokuva.
Sijoitusottelu Saksaa vastaan näytti pitkään Suomen kannalta vaikealta. Petra Nieminen otti kuitenkin Naisleijonat reppuselkään ja siivitti joukkueen hattutempullaan tärkeään voittoon.

Suomen ja Saksan välisessä ottelussa oli panoksena paikka kamppailuun, jonka voittaja lunastaisi itselleen turnauksen viidennen sijan ja sen myötä pääsisi pelaamaan ensi MM-kisoissa A-lohkossa.

Alkuvaikeuksien jällkeen Naisleijonat karautti karkuun saksalaisvastustajaltaan. Peli pysyi suurilta osin Suomen hallussa ja Petra Niemisen hattutemppu siivitti joukkueen 8−2-voittoon.

Vuorovetoa maalinteossa

Naisleijonat sai jo avauserässä hyviä maalipaikkoja, kun muun muassa Anni Montonen pääsi kiskaisemaan maukkaasta sektorista. Vaikeuksiakin tielle osui, kun Niemisen jäähyn myötä Suomi joutui alivoimalle. Sonja Weidenfelder aiheutti suomalaisille kylmiä väreitä ja vei Saksan johtoon. Suomi kuitenkin iski välittömästi tasoituksen, kun Jenniina Nylund ohjasi Emilia Vesan kudin ohi Sandra Abstreiterin.

Suomi hallitsi peliä tasaviisikoin, mutta ei saanut huippupaikkoja luotua. Lisäksi joukkue oli hienoisissa vaikeuksissa Saksan saamien ylivoimien ja hätäisten ratkaisujen kanssa. Toisaalta Naisleijonat pystyi hyökkäämään myös vastaan yllättävissäkin tilanteissa.

Puolivälierässä kymmenen kutia täräyttänyt Nieminen tempaisi Suomen johtoon toisen erän alussa ylivoimalla. Oli kuitenkin Saksan vuoro tulla pikamaalilla tasoihin, kun Theresa Wagner puttasi maalinedustalta suomalaispuolustuksen nukahduksen seurauksena 2−2-kihauksen.

Nieminen kertaa kolme

Nieminen vei ottelun toisella maalillaan ylivoimalla Suomen jälleen johtoon ja tällä kertaa Saksa ei tullut äkisti tasoihin, vaan Naisleijonat onnistui rauhoittamaan pelin riittävästi maalia seuranneiksi vaihdoiksi. Ja kun vastustaja ei maalintekoa jatkanut, Nieminen niin teki. Hattutemppuosuma vei Suomen kahden maalin karkumatkalle.

Saksa näytti putoavan hetki hetkeltä enemmän Suomen kyydistä toisen erän kuluessa. Sinivalkoiset värit jylläsivät hyökkäyksiä kohti Abstreiterin vartioimaa uunia ja vaikka lisämaaleja ei toviin nähty, olivat kenttätapahtumat hyvin hallussa.

Julia Liikalan maali varmisteli Suomen voiton kolmannessa erässä. Naisleijonien peli vapautui reilussa johdossa, eikä Saksa löytänyt enää lääkkeitä nousta taistelemaan tuloksesta. Jenni Hiirikoski kaunisteli terävällä laukauksellaan numerot 6−2:een.

Kun vielä Emilia Vesa nykäisi seitsemännen maalin suomalaisille, vaihtoi Saksa maalivahtia. Johanna May tuli joukkeen tolppien väliin. Nelli Laitinen teki kamppailun viimeisen maalin, joten Maykaan ei pitänyt verkkoa puhtaana.

Seuraavan kerran Naisleijonat on askissa sunnuntaina joko Ruotsia tai Japania vastaan. Tuolloin panoksena on paikka A-lohkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle