Naisleijonien MM-kisa-avaus päättyi tappioon – Avainpelaajan puuttuminen loi haasteensa

MAAJOUKKUE / Raportti
Julia Liikala teki Suomen ainoan maalin Kanadaa vastaan.
Suomen osalta naisten MM-kisa-avaus Tanskassa, Herningissä päättyi tappioon. Kanada oli odotetun kova. Vauhdikkaan ottelun loppulukemat olivat 4–1 Kanadan hyväksi.

Heti ottelun alussa Suomen Petra Nieminen joutui jättämään kentän. Hän työnsi selkäpuolelta kanadalaishyökkääjä Kristin O'Neillin laitoihin ulosajon arvoisesti. Kanada rokotti tilanteesta seuranneestsa pitkästä ylivoimastaan kerran, kun Sarah Nurse ohjasi kiekon ohi Anni Keisalan.

Suomi tasoitti ottelun toisella ylivoimallaan. Niemisen tilalle ykkösketjuun nostettu Julia Liikala löi Jenni Hiirikosken laukauksesta tulleen irtokiekon verkkoon ohi Kanadan maalivahti Ann-Renee Desbiensin.

Hetkeä myöhemmin Kanada siirtyi kuitenkin 2–1-johtoon kapteeni Marie-Philip Poulinin maalilla.

Aivan ensimmäisen erän lopussa Elisa Holopainen karkasi läpiajoon, jossa häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Sitä lähti ampumaan hyökkääjä Kiira Yrjänen. Juonikas yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Kanada hallitsi toisen erän tapahtumia. Siitä kertoivat myös laukausten määrät, jotka Kanada vei 18–4. Erän ainoan osuman teki Kanadan kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Meaghan Mikkelson.

Kolmannessa erässä Suomi sai mahdollisuuksia ylivoimalla, mutta Kanada pystyi pitämään johtonsa. Blayre Turnbull teki vielä tyhjään maaliin loppunumeroiksi 4–1.

Seuraavaksi Naisleijonat kohtaa MM-turnauksessa Yhdysvallat. Ottelu pelataan lauantaina Suomen aikaa kello 16.00 alkaen.