Kanada murskasi Suomen tylysti − Natalie Spooner lusikoi kiekon kolmesti ohi Eveliina Mäkisen

MAAJOUKKUE / Raportti
Natalie Spooner, numero 24, oli vauhdissa lauantaina.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Vaahteralehtipaidat olivat karistaneet aikaerorasituksen pois ja näyttivät, miksi ovat hallitsevia maailmanmestareita. Kanadan kokenut Natalie Spooner oli iskussa, kun Kanada hurjasteli Suomen yli Turussa pelatussa ottelussa. Ottelu päättyi lopulta 8−0.

Viikon toisessa Suomen ja Kanadan naisten välisessä harjoitusottelussa kotijoukkue jäi edelliskertaa selvemmin vastustajansa jalkohiin, eikä voittajasta lopulta ollut suurta epäselvyyttä.

Kanada aloitti ottelun vahvalla kiekkokontrollilla ja sai myös tuloksen taululle nopeasti. Natalie Spooner karkasi läpiajoon ja ujutti kiekon Suomen maalia vartioineen Eveliina Mäkisen jalkojen välistä sisään.

Spoonerin hattutemppu vauhditti vaahteralehtipaitojen voittokulkua Turun lauantai-iltapäivässä. Lopulta voittonumerot kirjattiin Kanadalle maalein 8−0. Suomella oli hankaluuksia pysyä poissa jäähyaitiosta, mikä teki iltapuhteesta entistä rankemman.

Spooner kovassa vireessä

Suomi oli alun hieman sekavista vaiheista lähtien ottelussa muutaman potkun perässä hallitsevaa maailmanmestaria. Sanni Hakala teki hyvää työtä hankkiessaan kanadalaisjäähyn, mutta ylivoima oli tukkoisaa.

Vaahteralehtipaidat kiekottelivat näyttävästi niin erikoistilanteissa kuin tasakentinkin. Mäkisen hyvät torjunnat pitivät Suomen iskuetäisyydellä. Kotijoukkueen avauserän paikat olivat vähissä, sillä vain Susanna Tapanin johtama ykkösvitja sai pelin vastustajan päätyyn.

Jillian Saulnier oli lähellä ujuttaa vanhanaikaisella kiekon ohi Mäkisen, mutta leijonavahti kesti hätyyttelyn. Toisessa erässä Mäkiselle kävi harmittava virhe, kun Melodie Daoustin kuti upposi verkkoon liki miinuskulmasta. Spoonerin illan toinen osuma vei vaahteralehtipaidat jo ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin johtoon. Hyökkääjä viimeisteli vielä hattutempun ennen ottelun puolta väliä.

Suomi tippui kyydistä lopullisesti

Ottelun edetessä Suomi antoi jäähyillään Kanadalle mahdollisuuten kontrolloida kiekkoa ja pitää kiinni turvallisesta johtoasemastaan. Mäkinen jäi maalillaan yksin, kun vastustajan hyökkääjät pääsivät puikkelehtimaan Suomen puolustuksen selustaan ja maalipaikkoihin.

Marie-Philip Poulin lisäsi komealla ylänurkkanostollaan Kanadan johdon jo viiteen maaliin ennen toista erätaukoa. Päävalmentaja Pasi Mustonen teki pieniä kokoonpanomuutoksia ja päästi ylimääräisenä hyökkääjän otteluun lähteneen Emmi Rakkoilaisen jäälle kavennusta hakemaan.

Vaikka Suomi sai kolmannessa erässä ylivoimaakin ja muutaman potentiaalisen maalipaikan, pystyi Kristen Campbell pitämään kiinni nollapelistään melko helposti. Laura Stacey iski Mäkisen selän taakse vielä 6−0-osuman ja kimmokkeiden kautta Jamie Bourbonnais lisäsi karuja lukemia entisestään.

Suomen peli ei lähtenyt lopulta rullaamaan kunnolla, vaan Kanada vyöryi loppuun asti. Kapteeni Poulin lisäsi vieraiden johdon jo kahdeksaan maaliin ennen kuin pelikello valui loppuun ja summeri päätti Suomen vaikean iltapuhteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle