Naisleijonat rutiinivoittoon − Viivi Vainikka jälleen Japanin kiusana

MAAJOUKKUE / Raportti
Elisa Holopainen oli Naisleijonien tehokkaimpia Japani-ottelussa.
Suomi otti naisten MM-kisoissa avausvoittonsa, kun Japani kaatui maalein 9−3. Viivi Vainikka ja Elisa Holopainen onnistuivat maalinteossa kahdesti, ja muutenkin maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla.

Suomen joukkueesta ainoastaan kolmosketju jäi ilman maaleja. Viivi Vainikka ja Elisa Holopainen saivat kahden maalin lisäksi tililleen syöttöpisteen. Kolmen pisteen pelaaja oli myös Sanni Rantala, joka syötti kolme osumaa. Vainikka oli osunut kolmesti harjoitusottelussa Japania vastaan, joten vastustaja tuntuu sopivan hänelle.

Suomi aloitti pelin hallinnalla, mutta tulosta se ei tuonut kovinkaan nopeasti, vaikka Kiira Yrjänen esittikin vahvan nousun maalille. Suomi pääsi ylivoimalle kuuden minuutin jälkeen, kun Kanami Seki kaatoi Petra Niemisen. Laukaukset suuntautuivat pääosin ohi, ja näin peli säilyi maalittomana.

Heti erän puolivälin jälkeen Yrjänen esitti uudestaan röyhkeyttään ja Sofianna Sundelin lapioi irtokiekon maaliin. Japani tuli tasoihin, kun joukkue voitti päätykiekon ja lopulta Akane Shiga teki Makoto Iton syötöstä maalin. Susanna Tapani kuittasi kuitenkin Suomen takaisin johtoon yksilösuorituksellaan minuutti ja 19 sekuntia myöhemmin.

Erän viimeisellä minuutilla Japani pääsi kokeilemaan ylivoimaa ensi kerran sitten avausottelunsa, kun Holopainen joutui istunnolle. Tulosta ei kuitenkaan tullut.

Toisen erän alkuun Suomi lisäsi johtoaan, kun Vainikka ohjasi ilmasta Rantalan laukauksen maaliin. Holopainen viimeisteli Suomen johdoksi 4−1 seitsemän ja puolen minuutin jälkeen. Tämäkin maali syntyi vahvan yksilösuorituksen jälkeen.

Japani kavensi vastahyökkäyksestä, kun Suomi hyökkäsi liian innokkaasti. Maalintekijänä oli jälleen Shiga, joka onnistui toisella laukauksellaan. Vainikka lisäsi Suomen johdon jälleen kolmeen maaliin, kun rystysohaisu ohitti Japanin maalivahti Miyuu Masuharan.

Erä päättyi Suomen 6-2-johdossa, kun Nelli Laitinen vapautti Niemisen maalintekoon. Ensimmäisessä ottelussa suihkuun komennettu ja toisen pelin huilannut Nieminen ujutti kiekon maaliin Masuharan jalkojen välistä.

Peli oli pitkälti Suomen hallussa, mutta välillä virheet johtivat Japanin vastaiskuihin. Toisen erän jälkeen laukaukset olivat Naisleijonille 36−13.

Kolmannessa erässä Laitinen pääsi ensimmäisenä puolustajana ottelussa maalitilastoihin, kun hän katkaisi japanilaisen syötön, käytti kiekkoa joukkuetoverilla ja laukoi ranteella kiekon maaliin. Holopainen viimeisteli ottelun toisensa Noora Tuluksen hienosta syötöstä puolisentoista minuuttia myöhemmin.

Erän loppu oli lähinnä pelailua, kunnes Suomi sai vielä kertaalleen kiekon maaliin. Osuma merkittiin Sini Karjalaiselle siniviivalaukauksella. Japanikin pääsi vielä kaventamaan. Maalintekijänä oli jälleen Shiga, joskin tällä kertaa isosisko Aoi.

Akane Shiga palkittiin Japanin parhaana ja Naisleijonilta kunnian sai Sofianna Sundelin.

Japani jäi A-lohkon viimeiseksi. Suomi taistelee lohkon kolmospaikasta Sveitsiä vastaan tiistain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle