Nyt menee jo dominoinniksi − Kakolle hattutemppu Slovakian verkkoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi juhli jo toistamiseen täyttä pistepottia.

Suomi nappasi lauantaina toisen täyden pistepottinsa kaatamalla taisteluvoiton päätteeksi Slovakian lukemin 4−2 (2-1, 0-1, 2-0). Suomen ykköshahmo oli nyt jo viisi maalia turnauksessa tehnyt Kaapo Kakko, joka iski hattutempun.

Košicen halli toivotti joukkueet tervetulleeksi valtaisalla melulla, jota riitti läpi ottelun. Slovakia sai ensimmäisen ylivoimansa, kun Atte Ohtamaa passitettiin jäähylle huitomisesta ajassa 8.50. Kotijoukkueen ylivoima oli lähes luokatonta, mutta kuin ihmeen kaupalla Slovakia sai huippupainostuksen aikaiseksi jäähyn päättyessä. Kaksi sekuntia Ohtamaan tultua jäälle oli kiekko Suomen verkossa maalintekijänään avauspelissäkin osunut Erik Cernak.

Suomi ei masentunut kotijoukkueen rynnistyksestä, sillä se sai kiekkokontrollillaan mukavasti painetta Slovakian päätyyn. Tasoitusosuma tuli ylivoimalla, kun Petteri Lindbohm pääsi sutimaan maalinedustalta kiekon verkkoon.

Johtomaalin teki sensaatiomaisen alun turnaukseen saanut Kakko, joka lämäsi vajaat pari minuuttia myöhemmin kiekon yläkulmaan. Maali tuli hieman aloituksen jälkeen Niko Mikkolan ja Sakari Mannisen esityöstä.

Toinen erä oli Suomelle hieman vaikeampi. Suomi ei saanut keskialuetta tukittua, mikä avasi Slovakialle paikkoja pidempiinkin hyökkäyksiin. Pari Suomen omaa ylivoimaa ja tasakentällisin pelaaminen eivät tuottaneet joukkueelle riittävästi tekopaikkoja, ja kaiken päälle Slovakia pääsi tasoittamaan pelin erän lopussa. Marian Studenic punnersi maalinedustalta kiekon ohi Kevin Lankisen, mutta se liukui maalin suuntaisesti ohi, kunnes Martin Marincin.

Kolmannessa erässä jatkui Kaapo Kakon show. Läpi ottelun väkevästi pelannut nuorukainen nosti ensin Suomen hyökkäyksen ja loi viivalta nousseelle puolustajalle maalintekopaikan. Tovia myöhemmin kiekko saatiin maaliin, kun Kakko vei Suomen toisen kerran johtoon harhauttamalla ensin päädyssä puolustajan, pistäen kiekon längistä, ja sitten ujuttamalla kiekon myös maalivahdin längistä. Upea maali upealla hetkellä.

Erän loppu oli puolustustaistelua, jossa Suomi ei saanut riittävästi kiekkokontrollia aikaiseksi. Kiekko pyöri Suomen päädyssä. Kun maalivahti oli otettu pois, pääsi Kakko viimeistelemään hattutempun punnertamalla pakin ohi ja pistämällä kiekon kolmannen kerran Slovakian verkkoon. Kolme pistettä, taisteluvoitto ja Kakon superilta.