Kanada nousi dramaattiseen voittoon vain 1,8 sekuntia ennen loppua – slovakialaisyleisö raivostui tulisesti ratkaisusta

MAAJOUKKUE / Raportti
Jäältä jouduttiin keräämään yleisön heittämiä tavaroita.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Slovakian ja Kanadan ottelussa huomion varasti yleisön huono käytös, josta riittää puitavaa tuleviksi päiviksi. Itse ottelu oli varsinaista hurlumhei-kiekkoa.

Slovakian ja Kanadan välinen iltaottelu ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi täpötäydessä hallissa. Kuuman ottelun loppuratkaisu nostatti tunteella peliin eläytyneen yleisön raivon valtaan.

Slovakia kuitenkin huudatti hurmioitunutta kotiyleisöä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kahdesti Matus Sukelin ja Adam Liskan maaleilla. Kummassakin maalivahti Matt Murray pelattiin ulos tilanteesta, ja kanadalaispelaajat puolustivat hyvin heikosti omaa maaliaan.

Heikosti pelannut Kanada kuitenkin nousi tasoihin erätaukoon mennessä Anthony Manthan ja Shea Theodoren maaleilla.

Toisessa erässä kaukalossa nähtiin sitten enemmän vauhtia kuin järkeä. Kanada ei saanut vieläkään puolustuspelaamistaan ruotuun, ja Slovakia siirtyi takaisin kahden maalin karkumatkalle Liskan illan toisella, ja kotikaupungin sankarin Ladislav Nagyn onnistumisella.

Kanada rankaisi malttinsa menettänyttä yleisöä

Ottelun käännekohta olikin Slovakian 4–2-maali, sillä toisen erän lopun Kanada vei selvästi nimiinsä. Jonathan Marchessault'n ja Anthony Cirellin maaleilla peli oli jälleen tasan. Ensimmäisen kerran yleisö menetti täydellisesti hermonsa, kun Tomas Tatarin 5–4-maali hylättiin Richard Panikin aiheuttaman maalivahdin häirinnän seurauksena.

Sen sijaan hyväksytyn 5–4-maalin iski Kanadan puolustaja Troy Stecher helpohkosti ohi Patrik Rybarin. Tämän jälkeen Rybar sai tehdä tilaa Suomea vastaan torjuneelle Marek Ciliakille.

Päätöserässä Sukel nousi toiseksi kahden maalin mieheksi, kun hän tasoitti ottelun erikoisen flipperikiekon seurauksena. Viimeisellä kolmanneksella peli rauhoittui ja meni tarkemmaksi.

Ottelun loppuratkaisu olikin hyvin dramaattinen. NHL-puolustaja Erik Cernak otti rangaistuksen ajassa 58.46, ja Kanadan Mark Stone laukoi kiekon kylmänviileästi ylänurkkaan vain 1,8 sekuntia ennen päätössummeria.

Yleisö reagoi voimakkaasti ottelun ratkaisuun, ja jäälle lensi runsaasti erilaista tavaraa, muun muassa kolikoita ja juomapulloja. Kaiken kukkuraksi yleisö buuasi ja vihelsi ottelun lopuksi soitetun Kanadan kansallislaulun päälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle