Vajaamiehinen Saksa laittoi Nuoret Leijonat ahtaalle − voitosta huolimatta otteissa rutkasti parannettavaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Nuoret Leijonat saivat tuuletella maaleja riittämiin.
Kuva © Getty Images
Nuorten Leijonien MM-kisojen avausottelun 5−3 -voitossa Saksaa vastaan ei nähty vielä erityisen vakuuttavaa Suomea. Sinipaidat raapivat voiton yksilövetoisella suorituksella ja Saksa rimpuili hyvin pelissä mukana koko ottelun ajan.

Nuoret Leijonat avasivat tämän vuoden MM-kisaurakkansa ennakkoon lohkon heikointa vastustajaa, Saksaa, vastaan. Saksalaisia vaivasivat koronahuolet jo ennen turnausta, kun kärkipelaajia jäi sivuun niin maalivahti-, puolustus- kuin hyökkäysosastoltakin.

Vielä Edmontonin päässäkin ilmeni uusia koronatapauksia ja karanteenien myötä harjoitusottelut jäivät pelaamatta. Avausotteluun Suomea vastaan joukkue sai jalkeille vain 14 kenttäpelaajaa. Ainakin vahva altavastaajan asema Saksalla oli ennen ottelua etunaan.

Se ei kuitenkaan joukkuetta auttanut. Nuoret Leijonat rummuttivat laajalla rintamalla peliä Saksan päätyyn neljällä ketjulla ja kolmella pakkiparilla. Myös sekä seitsemäs puolustaja Matias Rajaniemi että 13. hyökkääjä Matias Mäntykivi saivat tasaisesti peliaikaa.

Suomi paukutti lopulta lähes 30 laukausta enemmän maalia kohti kuin vastustaja. Laajempi ja laadukkaampi materiaali toi Suomelle suuren edun, mutta sitä hukattiin turhalla huolimattomuudella läpi ottelun. Sen voinee vielä laittaa avausottelun piikkiin.

Vaikka Saksan John-Jason Peterka ottelun ensimmäisen laatupaikan saikin, otti Suomi nopeasti pelin hallintaansa ja avausmaali syntyi kapteeni Anton Lundellin lavasta jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Ylivoimatilaisuuksia jaettiin puolin ja toisin, mutta huippupaikoilla ei mässäilty. Aku Rädyn terävä maalille ajo maalivahti Arno Tiefenseen tiputtamaan irtokiekkoon toi sinivalkoisille kahden maalin johdon toiseen erään tultaessa.

Kun näytti, että Suomi kurvailee helppoon voittoon, Saksa heitti kapuloita rattaisiin. Ottelun puolivälin jälkeen joukkue oli päässyt kipuamaan jo maalin päähän Samuel Dubén ja Tim Stützlen maaleilla. Tasoihin asti joukkueella ei riittänyt, vaan Suomi kaivoi kahden maalin johtonsa takaisin nopeasti. Erän loppua kohden hallinta siirtyi taas enemmän sinivalkoisille.

Myöskään kolmatta erää ei rallateltu menemään Suomen suunnitelmien mukaan. Jännitystä peliin toi Saksan Florian Elias, joka toi joukkueensa jälleen kahden maalin päähän. Saksa luotti nopeisiin vastahyökkäyksiinsä, jolla se sai aiheutettua päänvaivaa useita kertoja Suomen puolustukselle. Se jäi kuitenkin erän ainokaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle