Slovakian pudotuspelihaaveet ovat kaatumassa tylyllä tavalla – "58 minuuttia ei ole tarpeeksi"

MAAJOUKKUE / Raportti
Slovakia MM-turnauksesta on muodostumassa painajainen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Saksan ja Slovakian iltaottelussa nähtiin jälleen, mikä on ehjän 60-minuuttisen merkitys jääkiekossa. Slovakialle tappio saattoi hyvin merkitä pudotuspelipaikan menettämistä.

Oulun Kärpissä päättyneellä kaudella säväyttänyt Michal Krištof oli luonnollisesti hyvin pettynyt kirvelevän Saksa-tappion jälkeen.

– En tiedä mitä sanoa, tämä on aivan liikaa. Meidän piti olla keskittyneitä kahdelle viimeiselle minuutille, mutta teimme tyhmiä asioita, Krištof manasi.

Tarkan avauserän jälkeen Saksa sortui jäähyilyyn toisen erän puolivälissä. Tässä vaiheessa johdossa ollut Saksa joutui antautumaan alivoimillaan Andrej Sekeran ja Libor Hudacekin osuttua tolppien väliin minuutin ja 25 sekunnin sisällä toisistaan.

Slovakian joukkueelle pitkään hyvälle näyttäneestä illasta tuli lopulta toinen katastrofi putkeen, sillä 2–1-johto suli anteeksiantamattomalla tavalla tappioksi kahden viimeisen peliminuutin aikana.

Nagyn sikailu keikautti Slovakian veneen kumoon

Slovakian kannalta ottelun käännekohdaksi muodostui nestori Ladislav Nagyn ottama 2+10-minuutin rangaistus selästä taklaamisesta. Nagyn jyrän alle jäi nuori puolustaja Moritz Seider, joka jouduttiin taluttamaan ulos kaukalosta. Tilanteesta jäi jälleen kerran jossiteltavaa, sillä Nagyn taklaus täytti hyvin pitkälti ulosajon kriteerit.

Panikoitunut Slovakia joutui päätöserän lopussa puolustuskannalle, ja näpeissä olleet elintärkeät kolme pistettä valuivat Toni Söderholmin luotsaaman Saksan laariin. Ensin Markus Eisenschmid pommitti pelin tasoihin ajassa 18.08 ja supertähti Leon Draisaitl ampui voittomaalin kylmähermoisesti Kanadan Mark Stonen tapaan. Tällä kertaa voittomaalin ja päätössummerin erotti toisistaan 27 sekuntia.

Slovakia sai tänäänkin kotiyleisöltään täyden tuen, mutta pettymys oli jälleen valtava.

– Fanit ovat mahtavia, mutta he ansaitsevat enemmän. 58 minuuttia ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Pelaamme hyvää kiekkoa, mutta pitäisi pelata 60 minuuttia, pettynyt Krištof totesi.

Tappion myötä Slovakian pudotuspelimahdollisuudet kutistuivat erittäin ohuiksi. Saksaa sinipaidat eivät voi enää ohittaa, joten sen pitäisi pudottaa joku kolmikosta Yhdysvallat, Suomi ja Kanada. Jäljellä olevista otteluista Slovakialle on odotettavissa pisteitä, mutta asetelma on silti muuttunut taisteluksi tuulimyllyjä vastaan.

Saksa on puolestaan hyvin lähellä puolivälieräpaikkaa, sillä sen ero pudotuspeliviivaan on jo seitsemän pistettä. Saksalla on kuitenkin edessään ottelut ennakolta lohkon kovimpia maita vastaan, mutta tilannetta helpottaa se, että oikeastaan ainoalla uhkaajalla Tanskalla on samat kovat vastustajat kohdattavanaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle