Nuoret Leijonat taisteli finaalipaikan − Puution maali ja Jatkolan torjunnat masensivat Ruotsin

MAAJOUKKUE / Raportti
Nuoret Leijonat saavat finaalissa vastaansa Kanadan.
Kuva © Getty Images

Huipputasaisen välieräkamppailun suuret sankarit olivat puolustaja Kasper Puutio sekä maalivahti Juha Jatkola. Puutio iski röyhkeän nousunsa päätteeksi ottelun ainoaksi jääneen osuman Joel Wallstedtin selän taakse toisessa erässä. Jatkola puolestaan nollasi Ruotsin yritykset kerta toisensa jälkeen ja piti maalillaan nollapelin.

Avauserästä lähtien peli eteni tasaisissa merkeissä. Suomi pääsi erässä kahdesti yrittämään maalintekoa ylivoimalla ja sai paremmin otetta pelistä, mutta maaliin kiekkoa ei saatu. Toisen erän alkuun ylivoima lopulta toi tulosta, kun Puutio pääsi nousunsa päätteksi ujuttamaan kiekon Wallstedtin jalkojen välistä sisään.

Ruotsilla oli erän lopulla erinomainen sauma tasoitukseen, kun se sai kahden miehen ylivoiman Joel Määtän ja Eetu Liukkaan otettua peräkkäiset rangaistukset. Leijonaryhmä taisteli kuitenkin urheasti blokaten laukauksia ja maalinsuulla Jatkola poimi kohti tulleet kiekot varmasti.

Päätöserässä Puution maaliin syöttöpisteen keränneellä Aatu Rädyllä oli loistotilaisuus lisätä Suomen johtoa, mutta hän ei onnistunut viimeistelyssä läpiajosta. Kalle Väisäselläkin oli hyvä paikka iskeä Nuorille Leijonille toinen maali, mutta hänenkään yrityksensä ei tietään maaliin löytänyt.

Ruotsikaan ei päätöserässäkään löytänyt keinoja vahvasti pelanneen leijonaryhmän murtamiseen. Jatkola tarvitsi nollapeliinsä kaikkiaan 23 torjuntaa, joiden joukossa oli myös muutama iso pelastus.

» Lähetä palautetta toimitukselle