Suomi parempi voittomaalikilpailussa - jäi silti turnausjumboksi

MAAJOUKKUE / Raportti
Veini Vehviläinen torjui voiton.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Perinteiset viholliset Suomi ja Ruotsi joutuivat Hovetissa selvittämään paremmuuttaan vasta voittomaalikilpailusta. Siinä Suomi onnistui kahdesti ja nappasi ottelusta 5−4-voiton.

Siitäkin huolimatta, että jatkoaika pelattiin kolmella kolmea vastaan, se oli varsin varovaista peliä. Viiden minuutin aikana saatiin vain yksi laukaus kohti maalia, ja se tuli suomalaispelaajan toimesta.

Voittomaalikilpailussa Oliwer Kaski onnistui suoralla laukauksella ja Juhani Tyrväinen harhautusten jälkeen. Kun ruotsalaisista ei onnistunut kukaan, Suomi sai ottelusta kaksi pistettä. Turnauksen jumbopaikkaa Leijonat ei kuitenkaan onnistunut välttämään, vaan Ruotsin saama piste piti sen Suomen edellä.

Ruotsi parempi ottelun alussa

Ensimmäiset viisi minuuttia pelattiin varsin tunnustelevasti. Kuudennella minuutilla Ruotsi siirtyi johtoon suomalaispuolustuksen sählätessä. Kristian Näkyvä pelasi itseään ulos, eikä Niklas Friman saanut pelattua kiekkoa poispäin, joten ruotsalaisten vastahyökkäys päättyi maaliin. Maalintekijänä oli Emil Bemström, joka sai syötön Joakim Nygårdilta.

Tämän jälkeen peli muuttui taas tylsempään suuntaan. Erän lopulla Ruotsi sai jälleen vahvan vastahyökkäyksen, jossa esiintyi samanlainen kuvio kuin avausmaalissa. Tällä kertaa Veini Vehviläinen ehti Jonathan Davidssonin laukauksen eteen.

Suomi sai jonkunlaisia pyörityksiä erän lopulla, mutta kunnon maalipaikkoja eivät Leijonat kuitenkaan luoneet.

Toisen erän alkuun Suomi tuli tasoihin, kun Eemeli Suomi tarjosi kiekon takatolpalle, josta Juhani Tyrväinen onnistui maalinteossa. Ruotsi kuittasi ennen erän puoliväliä Isac Lundeströmin jälkeen. Osuma syntyi hyvän pyörityksen jälkeen.

Vaikka Suomen paikat olivat vähissä, tehokkuus oli hyvää tasoa. Vahvan päätypelin jälkeen Niko Ojamäki lapioi Otto Leskisen laukauksen irtokiekon maaliin ja peli oli jälleen tasan.

Suomi oli ajoittain pahassa pyörityksessä omassa päässä, mutta Veini Vehviläinen pelasi hyvää ottelua ja lukemat säilyivät tasatilanteessa erätauolle asti.

Kolmannen erän alussa Suomi siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Maalintekijänä oli jälleen Ojamäki, joka laukoi ruotsalaismailan kautta kiekon maaliin.

Suomi sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa vasta noin 45 minuutin pelin jälkeen. Ylivoima oli tuloksekas Eemeli Suomen ampuessa kiekon maaliin etukulmasta.

Ruotsin peli hyytyi pahemman kerran takaiskujen jälkeen, ja takaa-ajo oli vaikeaa seuraavien minuuttien aikana. Juuri erän puolivälin jälkeen joukkueen parhaimmistoon kuulunut Nygård kavensi kuitenkin pelin. Suomen tilannetta vaikeutti tilanteessa se, että Hannes Björninen oli menettänyt mailansa.

Viitisen minuuttia ennen loppua peli oli jälleen tasan. Ville Pokka hapuili kiekon kanssa ja ruotsalaiskuvion jälkeen Bemström iski ottelun toisen osumansa. Sen jälkeen Suomen oli selviytymistä, ja Leijonat sai olla tyytyväinen edes siihen, että ottelusta irtosi yksi piste. 

Voittomaalikilpailun voitto toi Suomelle toisen pisteen ja voiton maalein 5−4.

» Lähetä palautetta toimitukselle