Ruotsi kampesi voittoon Leijonista, Anton Lundell avasi maalitilinsä aikuisten maaotteluissa

MAAJOUKKUE / Raportti
Anton Lundell iski uransa avausmaalin A-maajoukkueessa.
Kuva © Leijonat.fi/Pasi Mennander
Suomen EHT-kausi päättyi 2–3-tappioon Ruotsia vastaan. Anton Lundell iski ensimmäisen A-maaottelumaalinsa.

Ensimmäinen erä meni Ruotsin komennossa. Suomen peluutus meni sekaisin kolmen jäähyn takia, ja ensimmäisestä ylivoimastaan Ruotsi rankaisi. Nopea ja taitava syöttelykuvio sahasi Suomen nelikon rikki, ja Jesper Frödén iski irtokiekon häkkiin.

Suomi selvitti kaksi muuta alivoimaa erän myöhemmässä vaiheessa, muttei saanut omaa peliään kulkemaan millään.

Maaleista piristysruiske

Toisen erän alkupuolella Suomen toinen ylivoima tuotti hedelmää: Anton Lundell tasoitti ottelun komealla laukauksella, maali oli Lundellin ensimmäinen A-maajoukkueessa. Syöttöpisteet merkattiin Oliwer Kaskelle sekä turnauksessa mainiosti pisteitä kasanneelle Jere Karjalaiselle.

Maali piristi Suomen peliä myös tasaviisikoilla, ja ottelu sai uutta eloa. Suomi loi muutamassa minuutissa enemmän vaarallisia tekopaikkoja kuin koko avauserässä, ja Ruotsi vastasi aggressiivisella karvauspelillä. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Oscar Lindberg, jonka kiskaisu kilahti ylärimaan. Peter Tiivolan one-timerin Adam Reideborn epäsi paraativenytyksellä.

Tarkka puolustuspeli takasi voiton

Kolmannessa erässä peli aaltoili vauhdikkaasti, mutta paikkojen rakentelu tyssäsi työteliäisiin puolustajiin.

Erää oli pelattu kahdeksan ja puoli minuuttia, kun Filip Hållander murtautui kiekkoineen alueelle, maskiton rannelaukaus otti kimmokkeen Mikael Seppälästä, ja kiekko painui ylänurkkaan. Suomi oli nyt pakotettu hyökkäämään, ja Ruotsi puolusti kurinalaisesti ja söi kontrolloiduilla hyökkäyksillä minuutit pois.

Ratkaisun hetki koitti viimeisellä minuutilla. Suomi otti luonnollisesti Juho Olkinuoran pois maaliltaan hakien tasoitusta kuudennella kenttäpelaajalla. Elmeri Eronen menetti hyökäyssinisellä tasapainonsa ja kiekon. Dennis Rasmussen heitti kiekon kohti Suomen maalia, ja peliväline löysi tiensä verkon perukoille. Viimeisellä sekunnilla Jere Sallinen löi vielä lätyn pömpeliin, mutta se oli tuloksen kannalta enää kosmetiikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle