Ruotsi jyräsi Suomen ja vei kotiturnauksensa voiton

MAAJOUKKUE / Raportti
Anton Bengtsson teki Ruotsin kolmannen maalin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ruotsi onnistui voittamaan Euro Hockey Tourin kotiturnauksensa. Ratkaisevassa ottelussa isäntämaa vei voiton maalein 3−1, mutta peliesitystä voidaan pitää sitäkin ylivoimaisempana.

Suomi sai kunnolla aikaan maalitilanteita ainoastaan sen pelatessa ylivoimalla, mutta nekin jäivät hyödyntämättä. Ruotsi sen sijaan piti vauhtia, johon suomalaisilla ei löytynyt vastausta.

Ruotsille kotiturnauksen voitto oli kaikkiaan 14:s. Viimeksi Ruotsi juhli voittoa kolme vuotta sitten. Suomen oli tyytyminen turnauksessa toiseen sijaan. Tšekki oli kolmas ja Sveitsi neljäs.

Ottelun alku oli erittäin tunnustelevaa, ja molempien joukkueiden hyökkäykset tyrehtyivät järjestään joko keskialueelle tai kulmiin. Enemmän tapahtumia saatiin, kun Tommi Tikka sai rangaistuksen kampituksesta. Ruotsi pyöritti minuutin verran peliä, ja pyöritys päättyi Theodor Lennströmin tekemään lämärimaaliin.

Suomi sai tilaisuuden kuitata saatuaan ylivoiman heti perään, mutta senkin aikana vaarallisin paikka aukesi Ruotsille. Toista päivää peräkkäin torjuntavastuun saanut Juha Jatkola torjui kuitenkin Joakim Nygårdin yrityksen vastahyökkäyksestä.

Suomen parhaat maalintekopaikat olivat erän toisella ylivoimalla, mutta ensimmäinen erätauko alkoi Ruotsin johtaessa 1−0.

Suomi aloitti toisen erän ylivoimalla, mutta ei onnistunut, ja Ruotsi otti pelin haltuunsa heti rangaistuksen päätyttyä. Kiekko ehti kertaalleen käydä maaliraudoissa, ennen kuin Hardy Häman Aktell laukoi Tre Kronorin toisen osuman.

Suomen kolmas ylivoima tarjosi Leijonille siihen mennessä parhaat maalipaikat. Jere Innala osui laukauksellaan tolppaan, ja ehti hän tarjota paikkaa myös Ahti Oksaselle, joka ei kuitenkaan osunut kiekkoon. Ruotsi iski juuri ennen ottelun puoliväliä kolmannen kerran, kun Anton Bengtsson oli unohtunut yksin maalin eteen.

Ruotsi jatkoi vahvasti niskan päällä ja Markus Hännikäinen otti kaksi rangaistusta lyhyen ajan sisään. Vaikka Suomi selvisikin alivoimistaan, ei leijonamiehistö pystynyt juurikaan antamaan vastusta Ruotsille.

Kolmannessakaan erässä Suomi ei saanut otetta noustakseen taisteluun, vaan Suomi ei saanut juuri mitään aikaiseksi ennen kuin kolme ja puoli minuuttia ennen päätöstä yksi laukaus osui tolppaan. Suomi yritti viime hetkellä avata maalitilinsä kuudella pelaajalla. Robert Leino onnistui lopulta ohittamaan Lars Johanssonin pelin viimeisellä sekunnilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle