Leijonat taipui Ruotsille – naapurimaan EHT-turnauksesta käteen jäi vain tappioita

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsalaiset pääsivät juhlimaan Leijonien kustannuksella.
Kuva © Topi Lainio
Ruotsin EHT-turnauksen päätösottelu Ruotsi-Suomi päättyi Leijonien kannalta murheellisesti. 3–4-tappio isäntämaata vastaan löi sinetin Suomen joukkueelle. Turnauksen kolmesta ottelusta jäi käteen kolme tappiota.

Ruotsin EHT-turnauksen viimeisessä ottelussa Suomi kohtasi Ruotsin. Isäntämaa oli vahvempi lukemin 4–3 ja passitti Leijonat kotimatkalle kolme tappiota niskassaan.

Ottelu alkoi Leijonien kannalta synkästi. Kiekko yritettiin purkaa pois omalta maalilta, mutta Joel Kellman pääsi purkukiekkoon ja syötti maalin edessä vapaana olleelle Max Fribergille. Neljän minuutin päästä johtoasema kasvoi jo kahteen maaliin, kun Joakim Nordström pääsi maalin eteen vapaasti ohjaamaan kiekon ohi Harri Säterin.

Leijonien kavennusosuma nähtiin vain parin minuutin kuluttua. Sakari Manninen onnistui katkaisemaan ruotsalaisten syötön keskialueella ja pääsi iskemään kiekon verkkoon kaventaen pelin 2–1:een. Kavennusmaalin jälkeen joukkueiden otteet tasoittuivat hieman, mutta erä meni Ruotsin nimiin.

Manninen iski illan toisen osumansa ja tasoitti pelin heti toisen erän alussa. Terävä laukaus lähti B-pisteen kaarelta kohti Magnus Hellbergin vartioimaa maalia ja upposi sisään. Erän aikana kumpikin joukkue sai mahdollisuuden mennä johtoon ylivoimalla, mutta vaaranpaikkoja ei syntynyt kumpaankaan päähän.

19 sekuntia ennen erän loppua Kellman onnistui laukomaan kiekon Säterin ohi. Tilanteessa ruotsalainen oli jäänyt puolustuksen huomiotta ja sai pistää vapaasti kiekon reppuun.

Kolmannen erän alussa Saku Mäenalanen loukkaantui törmäillessään Anton Lindholmin kanssa. Mäenalanen pääsi itse jäältä pois, mutta poistui hetken päästä pukukopin puolelle.

Ottelun ensimmäinen ylivoimamaali nähtiin vasta kolmannen erän alkupuolella. Emil Bemström vei kotijoukkueen 4–2 johtoon kun ylivoimaa oli ennättänyt kulua vain 14 sekuntia. Kahden maalin johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä heti keskiympyrän aloituksen jälkeen Leijonat pääsi hyökkäysalueelle ja Harri Pesonen iski Suomelle kolmannen maalin.

Pesosen maali jäi ottelun viimeiseksi maaliksi sinetöiden loppulukemat 4–3.

Seuraavan kerran Leijonat nähdään tositoimissa MM-kisojen avauspäivänä perjantaina 13.5.