Slovakialaista pronssijuhlaa – Patrik Rybár nollasi Tre Kronorin

MAAJOUKKUE / Raportti
Slovakia voitti historiansa ensimmäisen olympiamitalin jääkiekossa.
Kuva © Getty Images
Välierästään otteita parantanut Slovakia oli pronssiottelussa liian iso pala purtavaksi Ruotsille. Tre Kronor ei kyennyt murtamaan slovakialaispuolustusta alkuunkaan, ja Slovakia nappasi olympiapronssia lukemin 4–0.

Ruotsi sai vahvan alun ottelulle, mikä jatkui Slovakian ottaessa ottelun ensimmäisen rangaistuksen. Lukas Wallmarkin epäonnistunutta laukausta enempää Tre Kronor ei saanut maalipaikkoja, ja Slovakia aloitti oman painostamisensa. 

Loppuajan avauserästä Slovakia olikin enemmän niskan päällä, mutta tolppaa lähemmäksi ei ensimmäisessä erässä avausmaalia päästy.

Ensimmäisen erätauon jälkeen Slovakia otti opikseen ja onnistui siirtymään johtoon, kun loistavaa turnausta pelannut Juraj Slafkovský avasi ottelun maalitilin. Takaiskun jälkeen Ruotsi haki vimmatusti tilanteen tasoitusta, mutta slovakialaispuolustus maalivahti Patrik Rybárin kera pysyi murtumattomana.

Ruotsalaisten tempo katkesi kuitenkin ensimmäiseen rangaistukseen, eikä Slovakia olisi voinut saada ylivoimaansa toimimaan maukkaampaan paikkaan, kun Samuel Takacin veto löysi etukulmasta Lars Johanssonin varusteiden kautta tiensä maalin puolelle.

Päätöserässä paineistus siirtyi puolelta toiselle. Slovakia puolusti tehokkaasti, eikä lähtenyt liikoja yrittämään mukavassa johtoasemassa.

Ruotsin aseettomuus pakotti joukkueen vaihtamaan maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta lopputuloksena oli ainoastaan slovakialaista vettä niskaan. Slafkovský ja Pavol Ragenda iskivät kummatkin maalinsa tyhjiin, ja Slovakia sai juhlia selkeää voittoa pronssiottelussa. Rybárin nollapeli irtosi 28 torjunnalla.

Slafkovský iski olympialaisten seitsemässä ottelussa seitsemän maalia. Pekingin olympialaiset oli Ruotsin toinen peräkkäinen mitaliton turnaus. Slovakian pronssi on maan historian ensimmäinen olympiamitali jääkiekosta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle