Sitkeä Latvia jättiyllätykseen kotiyleisön edessä − Ruotsin kisat päättyivät valtaisaan pettymykseen

MAAJOUKKUE / Raportti
Latvia juhli kolmesti hurjasti tukeneen kotiyleisönsä edessä.
Kuva © Aleksi Koskinen
Latvia vastasi MM-kisojen suurimmasta yllätyksestä. Kotiyleisönsä edessä sitkeästi taistellut joukkue kaatoi puolivälieräväännössä Ruotsin 3–1-lukemin ja eteni ensimmäistä kertaa turnaushistoriassaan neljän parhaan joukkoon.

Ruotsi oli odotetusti Latviaa vastaan puolivälieräottelussa niskan päällä, mutta hurjan taistelun esittänyt isäntämaa oli lopulta liian kova pala. Latvian suuri sankari 1+1-tehot koonneen Miks Indrašisin ohella ottelussa oli 40 kertaa kiekon tielle venynyt maalivahti Artūrs Šilovs, joka johdatti joukkonsa 3–1-voittoon ja historian ensimmäiseen välieräpaikkaan.

Latvia pisti alusta alkaen fanaattisen kotiyleisönsä tukemana tiukasti kampoihin Ruotsille. Varsin tasaisessa avauserässä latvialaisyleisö sai myös aihetta riemuun, sillä isännät tekivät erän ainokaisen osuman. Maalin viimeisteli nuori Dans Ločmelis.

Toisessa erässä Ruotsi oli vahvasti kuskin paikalla, eikä Latvia saanut kuin yhden laukauksen maalia kohti. Ruotsi nousi pelissä tasoihin erän puolivälissä, kun Timothy Liljegren iski 1–1-maalin tasavajaalla.

Latvia vaikutti taivaltaan entisestään omalla hölmöilyllään erän lopulla. Maalineduskamppailussa Mārtiņš Dzierkals tökkäsi mailankärjellä ruotsalaishyökkääjä Pär Lindholmia rintaan ja sai ulosajon keihästämisestä. Latvia taisteli pitkän alivoimansa kuitenkin vahvasti ja piti Ruotsin maaleitta erikoistilanteessa.

Päätöserässä Latvia oli alivoimansa päättymisen jälkeen hyvin pelissä mukana ja räjäytti kotiyleisön vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Indrašis laukoi upealla laukauksella lukemat 2–1:een.

Ruotsi sai vielä ylivoimalla mahdollisuuden tasoitukseen, mutta ei onnistunut tälläkään kertaa erikoistilannettaan hyödyntämään. Latvia sen sijaan rokotti omasta ylivoimastaan, kun Jānis Jaksin laukaus lipui ruotsalaisvahti Lars Johanssonin torjunnan kautta maaliviivan yli.

Ottelun loppuminuuteilla Ruotsi haki vielä sitkeästi kavennusta ja tasoitusta, mutta Latvia piti päättäväisesti oman maalinsa puhtaana, joten 3–1-lukemat jäivät ottelun loppulukemiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle