Suomelle voitto nihkeällä esityksellä − Lankinen piti nollan

MAAJOUKKUE / Raportti
Tämä tilanne ei tuonut maalia, mutta se ei Suomea haitannut.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi on lähellä lohkovoittoa, kun sillä on yksi ottelu alkulohkosta jäljellä. Mikä tahansa voitto viimeisestä ottelusta Saksaa vastaan tuo lohkovoiton, ja samalla ainakin teoriassa helpomman vastustajan puolivälierään.

Ranskaa vastaan peliesitys ei ollut vakuuttava, mutta Suomi oli kuitenkin kahdesta joukkueesta parempi. Ranska loi satunnaisia tilanteita, mutta Kevin Lankinen hoiti tilanteet varmasti. Erityistä parannettavaa Leijonat voi löytää ylivoimapelistä.

Ottelu alkoi varsin laiskavauhtisesti molempien joukkueiden osalta. Suomi sai joukkueista ensimmäisen ylivoimatilaisuuden. Sen aikana Henri Jokiharju pääsi laukomaan maalivahti Florian Hardyn ollessa jo ulkona tilanteesta, mutta ranskalaisista puolustaja Thomas Thiry oli luistimineen kiekon tiellä. Heti rangaistuksen jälkeen Joel Kiviranta vei Suomen johtoon ohjaamalla Petteri Lindbohmin syötöstä kiekon maaliin.

Suomi sai erän edetessä mahdollisuuden myös kahden miehen ylivoimaan. Erikoistilanne pohjautui pitkälle Oliwer Kasken laukauksiin, mutta jäi tuloksettomaksi. Vasta aivan viimeisten minuuttien aikana Ranska sai jotain aikaiseksi. Kivirannan osuman jäädessä erän ainoaksi tauolle mentiin Leijonien 1−0-johdossa.

Toisen erän alkuun Suomi lisäsi johtoaan. Harri Pesonen syötti Niko Mikkolan maalipaikkaan, ja puolustaja teki uransa ensimmäisen maaottelumaalinsa komealla ylänurkkalaukauksellaan.

Peli oli vahvasti Suomen kontrollissa, mutta maalinteko oli ensimmäisen erän tapaan vaikeaa, eikä lisäosumia nähty. Suomi sai myös erän aikana kaksi rangaistusta. Ranskan ylivoimassa ei erityisen järkeviä kuvioita nähty, ja joukkueen yksi parhaista tilanteista olikin alivoimalla, kun Cedric di Dio Balsamo pääsi katkaisemaan syötön ja nousemaan vahvasti. Lankinen torjui ja Suomi selvisi kahden maalin johdossa tauolle.

Kolmannessa erässä ottelun taso tuntui laskevan entisestään. Kumpikaan ei luonut erityisen hyviä tilanteita, mutta erän puolivälissä ensimmäistä kisaotteluaan keskushyökkääjänä pelannut Jere Sallinen laukoi rystyltä Suomen kolmannen maalin. Tilannetta edelsi hyvä Kristian Kuuselan takakarvaus.

Pelin viime hetkien suurin jännitys olikin Lankisen nollan kestävyys, joka piti kuin pitikin loppuun asti. Suomalaismaalivahdille kirjattiin ottelussa 21 torjuntaa.

Suomi päättää alkulohkonsa tiistaina puoliltapäivin alkavassa ottelussa Saksaa vastaan. Ranska kohtaa maanantain iltapäiväpelissä Iso-Britannian. Ottelun voittaja pitää paikkansa ylimmällä tasolla ensi vuoden kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle