David Pastrňák johdatti tehopisteillään Tšekin voittoon Norjasta

MAAJOUKKUE / Raportti
Pastrňák hoiti tonttinsa odotetunlaisesti.
Tšekki otti rutiinivoiton Norjasta B-lohkon lauantai-illan väännössä numeroin 4–1. Varsinkin joukkueen ylivoima kylvi tuhoa ensimmäisissä erissä. Joukkueen tähtipelaaja David Pastrňák iski ottelussa kolme tehopistettä.

B-lohkon illan ottelussa kohtasivat kahdella voitolla ja kahdella tappiolla kisansa aloittaneet Norja ja Tšekki. Tšekin ylivoima kylvi tuhojaan, kun se nappasi rutiinivoiton ottelusta numeroin 4–1. Joukkue osui erikoistilanteesta kovalla prosentilla varsinkin ensimmäisissä erissä, jossa se iski molemmilla ylivoimillaan kiekon Norjan verkkoon.

Voiton takuumiehenä hääräsi kolmella tehopistellä Boston Bruinsin tähtihyökkääjä David Pastrňák

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkueena pelannut Tšekki iski alkutahdit ottelulle ylivoimalla, kun Pastrňák teki toisessa ottelussaan jo turnauksen toisen osumansa. Jäähyaitiossa rangaistustaan istui norjalaisista puolustaja Emil Lilleberg. Maali oli tšekkiläisille turnauksen viides maali ylivoimalla.

Täysilukuisena Norja ei ollut ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana yllätettävissä. Avauserässä tsekkivahti Karel Vejmelka sai olla maalilla kohtuullisen rauhassa, kun hänelle kertyi ainoastaan kolme torjuntaa. Norjan maalissa Jonas Arntzen joutui urakoimaan kymmenen torjunnan verran.

Tšekin tuhoisa ylivoima iski heti toisen erän alkuun, kun Mathis Olimbin vuoro oli istua jäähyllä. Tällä kertaa asialla oli Detroit Red Wingsin hyökkääjä Jakub Vrána, jolle tehopiste oli turnauksen ensimmäinen.

Tšekin ylivoima iski toisen osumansa yhtä monesta mahdollisuudestaan. Norjan alivoima haki edelleen itseään, sillä se oli ollut heikkoa turnauksessa tähän mennessä.

Toisessa erässä Norjalla oli muutama erinomainen paikka iskeä kiekko myös tšekkimaaliin. Olimbin veljesten johtama kenttä sai luotua pari laadukasta paikkaa ja kertalleen kiekko osui maalirautoihin.

Aivan erän viimeisillä sekunneilla kiekko meinasi kimmota maaliin vielä saman ketjun ollessa kentällä, mutta Vejmelkan vartioima maali pysyi edellen koskemattomana.

Kolmannessa erässä tunteet alkoivat lämmetä joukkueiden välillä. Päätöserässä nähtiin tunteiden lisäksi myös maaleja. Ensin norjalaispuolustaja Lilleberg rikkoi tšekkihyökkääjää läpiajossa, ja Pastrňák viimeisteli rangaistuslaukauksesta ottelun 3–0:aan.

Norjalaiset iskivät ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan kavennuksen, kun Ludvig Hoff iski Matthias Trettenesin syötöstä kiekon ohi Vejmelkan.

Ottelun loppunumerot 4–1:een viimeisteli tyhjään maaliin puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Roman Červenka. Maalin jälkeen Michal Jordán ja norjalaiskaksikko Martin Rønnild sekä Magnus Brekke nahistelivat itsensä vielä väkivaltaisuudesta jäähyaitioon.