Suomi ratkaisi ottelun Latviaa vastaan toisessa erässä ykkösketjun tehoilla

MAAJOUKKUE / Raportti
Hienon ylivoimamaalin lisäksi Roni Hirvonen jakeli maagisia syöttöjä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Joukkueiden tasoero oli lopulta hirmuinen ja Suomi voitti Latvian 6−1. Ykköskenttä oli liekeissä ja jokainen hyökkääjä sai onnistumisia. Joakim Kemell oli todella lähellä hattutemppua.

Ensimmäinen erä alkoi Suomelta hermostuneesti. Latvia pelasi rohkeasti ja kurinalaisesti haastaen ennakkosuosikkia. Suomi varoi jäähyjä, ja kun Latvia lopulta sen ylivoiman erän loppuun sai, se olikin sitten vaarallista.

Ykköskentän ensimmäinen maali oli hieno, vaikka se menikin Latvian puolustaja Niks Fenenkon mailasta sisään. Suomen toinenkin maali oli ykköskentän käsialaa, kun kahdella yhtä vastaan -hyökkäys päättyi Roni Hirvosen syötöstä Joakim Kemellin toiseen maaliin.

Latviallakin oli omat paikkansa ennen ylivoimaa sekä sen aikana, mutta maalivahti Leevi Meriläinen pelasi varmasti.

Toiseen erään tuli rohkea ja nälkäinen leijonalauma. Latvia ei löytänyt mitään keinoa pysäyttää vyöryä, kun kentällinen toisensa jälkeen pelasi hyvää hyökkäyspeliä. Tämä johti Latvian jäähyihin, ja niin sekä Brad Lambert että Hirvonen iskivät ylivoimalla.

Erä oli todella musta hyvin ensimmäisessä erässä taistelleelle Latvialle, ja maalipaikkoihin nähden Suomi olisi voinut tehdä kahden maalin sijasta neljäkin maalia.

Toisen erän lopussa otettu jäähy kostautui kolmannen erän alkuun, kun Latvian Klavs Veinbergs iski ylivoimalla numeroiksi 4−1. Petteri Nurmi otti heti perään vielä huitomisjäähyn ja antoi Latvialle vielä pienen oljenkorren päästä otteluun mukaan. He eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään sitä.

Vaikka kolmas erä oli aika pitkälle enää vain pelailua, iski Suomi aikaisempien erien tapaan vielä kahdesti. Ensin Aatu Räty laukoi hienolla laukauksella kilpikäden yläkulmaan, ja Kasper Puutio ampui viivasta lähteneen laukauksen verkkoon.

Latvian loppunumeroista huolimatta hyvin pelannut maalivahti Bruno Bruveris ryösti Kemellin hattutempun paraatipelastuksellaan. Numerot eivät kuitenkaan valehtele, ja Suomi ansaitsi suurinumeroisen voittonsa.

Lisäksi kuuma ykkösketju ja erinomainen ylivoima lupaavat jatkossakin hyvää Nuorille Leijonille. Myös Meriläinen todisti sen, että paljon otsikoissa olleesta maalivahtipelistäkään ei tarvitse olla huolissaan. Maalivahtipeliin Suomen unelma MM-mestaruudesta ei tule kaatumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle