Latvia maksoi kovaa hintaa jäähyistään − Mikael Granlund huudatti täpötäyttä Nokia Arenaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi tuulettamassa tasoitusosumaa toisessa erässä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Illan kamppailussa Latvia piti Leijonia pinteessä aivan loppumetreille asti. Latvialaisten pelisuunnitelma oli selvästi puolustaa tiiviisti ja hyökätä järkevästi vastahyökkäyksiä. Suomen suureksi sankariksi nousi ensimmäistä otteluaan pelannut Mikael Granlund, joka päästi kotikatsomot jännityksestä aivan ottelun lopussa. Tällä osumalla Suomi nappasi tärkeän 2−1 voiton.

Jos Suomella oli nihkeää Norjaa vastaa avauserässä, niin ei ollut helppoa myöskään toisen ottelun avaus. Latvia kaatoi kylmää vettä Leijonien niskaan, kun ottelua oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Vastahyökkäyksestä San Jose Sharksin hyökkääjä Rūdolfs Balcers pääsi yllättämään Leijonien maalilla aloittaneen Harri Säterin.

Ensimmäisen erän ainoa rangaistus tuli Suomelle, kun puolustaja Sami Vatanen komennettiin jäähyaitioon koukkaamisesta. Siirretyn rangaistuksen aikana nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun Latvia oli pistää kiekon aina omaan tyhjään maaliinsa asti. Tällä kertaa joukkue selvisi vain säikähdyksellä. Latvian 1−0- johdossa lähdettiin viettämään ensimmäistä erätaukoa.

Suomi sai maalitilinsä auki ylivoimalla

Latvian tiivis puolustuspelaaminen aiheutti päänvaivaa Leijonille myös toisessa erässä, vaikka pelinhallinta oli isännillä. Ykkösketjun laidalle asettunut Granlund löysi yhteisen sävelen Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen kanssa heti alusta lähtien. Ketju pystyi luomaan useita maalipaikkoja Latvian puolustuspäädyssä.

Suomi tasoitti ottelun ylivoimalla, kun Manninen pääsi viimeistelemään lähes nollakulmasta kiekon ohi Columbus Blue Jacketsin maalivahdin Elvis Merzlikinsin. Latvian puolelta jäähyaitiossa jäähyä istui Kristaps Sotnieks. Erän aikana Leijonille tarjottiin vielä toinenkin mahdollisuus ylivoimalla, mutta sen Latvia onnistui selvittämään.

Latvian taistelu ei aivan riittänyt

Latvia piti Leijonia pinteessä aivan ottelun loppuhetkille saakka. Latvialla oli yksi todella lähellä piti -tilanne hyökkäyspäädyssä, kun Andris Džeriņšin ohjaus painui niukasti ohi takatolpan, ja Suomi selvisi tilanteesta ilman takaiskua.

Leijonien suureksi sankariksi nousi Granlund, joka pääsi huudattamaan täpötäyttä Nokia Arenaa ainoastaan hieman alle kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Mārtiņš Dzierkals istui puolestaan jäähyaitiossa. Latvia haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta.

Suomen seuraava ottelu pelataan maanantaina 20.20 Yhdysvaltoja vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle