Kuriton Suomi teki tarvittavan ja selätti Kazakstanin

MAAJOUKKUE / Raportti
Rädyn veljekset olivat taas näkyvissä rooleissa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi selvitti ottelun alussa yhden alivoiman ja hyödynsi oman ensiyrittämänsä seitsemännellä minuutilla, kun Patrik Puistola ohjasi hienon ylivoimamaalin. Myös Kazakstan sai piakkoin maalitilinsä auki, kun Andrei Bujalski tykitti hienon osuman.

Suomen avauserä ei ottanut tuulta kunnolla alleen missään vaiheessa, vaan peli oli löysää ja kuritonta. Kristian Tanus vei Nuoret Leijonat jälleen johtoon 15. minuutilla, mutta Suomi aiheutti lisää ongelmia itselleen ottamalla taas jäähyn pian perään. Kazakit eivät erikoistilannettaan saaneet hyödynnettyä sen enempää kuin Suomikaan omaansa aivan erän lopussa, joten lukemat eivät vielä muuttuneet.

Matias Maccelli vei suomalaiset johtoon toisen erän alun ylivoimanrippeiden aikana. Heti perään Kazakstan tarjosi Suomelle uuden ylivoiman, mutta Suomi sössi tilaisuutensa kahdella hölmöllä jäähyllä. Kazakkien ylivoima jatkoi suomalaisten kannalta onneksi samalla surkealla tasolla.

Erä taituttua puolivälinsä yli Rädyn veljekset napauttivat hienon neljännen maalin, kun Aatu Räty osui Aku Rädyn syötöstä. Loppuerä oli pääasiassa erikoistilannepelaamista, kun kumpikin joukkue otti kaksi kaksiminuuttista, mutta lisäosumia ei saatu aikaiseksi.

Päätöserä oli vahvinta suorittamista Suomelta. Se otti jälleen kaksi kaksiminuuttista, mutta selvitti alivoimat helposti. Suomi itse osui sen sijaan kolmesti, kun Puistola, Mikko Kokkonen ja Kim Nousiainen pöllyttivät verkkoja.

Voitollaan Suomi nousi B-lohkon kärkeen, kun taas Kazakstan jäi jumbona siihen tilanteeseen, että sen on pakko voittaa Ruotsi varsinaisella peliajalla viimeisessä alkulohkon ottelussaan välttääkseen karsintasarjan.

» Lähetä palautetta toimitukselle