Kazakstan punnersi voittomaalikilpailuun ja historialliseeen voittoon Leijonia vastaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Voittomaalikilpailuun edennyt ottelu tarjosi viihdyttävän taistelun.
Kuva © Samuli Huikuri

Tasaisessa ottelussa venyttiin voittomaalikilpailuun, jonka voitti Kazakstan 2–1-lukemin. Kazakstanille tuli historian ensimmäinen voitto ja samalla pisteet Leijonia vastaan. 

Maalittomassa avauserässä Leijonat aloitti vahvasti, mutta ottelun edetessä Kazakstan loi muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä. Erän alkuhetkillä taiston toinen päätuomareista sai osumaa lepattavasta kiekosta, mutta neljällä tuomarilla ottelu jatkettiin kuitenkin loppuun. Dmitri Ševtšenko blokkasi uhrautuvasti Oliwer Kasken tulisen laukauksen erän loppuhetkillä. Ševtšenko selvisi tilanteesta vain luistimen terän vaihdolla.

Toisen erän aikana Leijonien vahva ote jatkui ja joukkue haki ahnaasti avausmaalia. Kazakstanin miehistölle ilmeisesti tarjottiin erätauolla jonkinlaista ihmejuomaa, sillä Jegor Petukhovin luotsaama ryhmä loi erän alkuhetkillä runsaasti paikkoja, mutta maalille kiekko ei koskaan mennyt.

Anton Lundell avasi takatolpalta ottelun maalihanat toisen kaksikymppisen jälkipuoliskolla seuratoveri Jere Sallisen tehdessä hyvää työtä maskipelaamisessa. Kauaa ei Leijonat ehtinyt juhlia osumaa, kun Nikita Mikhailis tarjoili Kirill Panjukoville taidokkaan syötön ja kiekko oli Suomi-maalissa Kazakstanin illan ensimmäisen ylivoiman aikana.

Kolmas kaksikymppinen tarjosi aaltoilevaa peliä ja kumpikin joukkue haki vimmatusti johto-osumaa. Panjukov pääsi Leijonien puolustuksen ohi läpiajoon, mutta ei saanut kiekkoa reppuun. Leijonilla pirteä nelosketju oli pelipäällä, mikä ei kuitenkaan auttanut voittoon. Jukka Jalonen teki kesken kolmannen erän muutoksia kokoonpanoon, mutta muutokset eivät tuoneet Leijonille kolmea pistettä.

Ratkaisua haettiin kolmella kolmea vastaan jatkoajalla, jota Leijonat hallitsi pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Voittomaalikilpailussa ratkaisun iski Roman Startšenko ja Kazakstan juhli voittoa 2–1-lukemin. 

Kazakstanille ja Suomelle vihellettiin taistossa kahdet kaksiminuuttiset. Harri Säteri koppasi 20 laukausta ja ilmiömäisen ottelun pelannut Nikita Bojarkin kirjasi 51 torjuntaa. Kazakstanin kisat jatkuvat tulevana tiistaina Yhdysvaltoja vastaan ja Leijonat kohtaa samana päivänä Norjan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo