Kanada taivutti Nuoret Leijonat runsasmaalisessa kamppailussa

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanada oli liian kova pala Nuorille Leijonille.
Nuoret Leijonat kärsi MM-kisojen alkulohkon päätöspelissään tappion Kanadalle. Vaahteralehtipaidat iskivät jo avauserässä kolmesti ja veivät kamppailun nimiinsä lopulta 6−3-numeroin.

Kanada oli etenkin toisessa erässä vahva vieden keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen laukaukset 20-6. Suomi oli avauserän loppuun saanut aikaan kavennuksen, mutta heti toisen erän alkuun Kanada lisäsi johtoaan ja karkasi toiselle erätauolle 5−1-johdossa. Loppunumerot kamppailussa olivat lopulta 6−3.

Suomi aloitti ottelun varsin terävästi ja sai laukauksia kohti Kanadan maalia, mutta verkkoon asti kiekkoa ei saatu. Kanada puolestaan iski tehokkaasti, kun se meni ensimmäisellä laukauksellaan 1−0-johtoon. Brennan Othmannin maalin edestä ohjaamaa osumaa tarkisteltiin videoiltakin korkeana mailana, mutta lopulta se hyväksyttiin.

Kanada ehti mennä erän jälkimmäisellä puoliskolla jo kolmen maalin johtoon Tyson Foersterin ja Conor Bedardin osumilla ennen kuin Suomi sai erän päätösminuutilla kavennuksen aikaan. Maalin viimeisteli Eetu Liukas.

Ridly Greig tarjosi kuitenkin Suomelle kylmän suihkun toisen erän alkuun ja muutti numerot 4−1:een vain 31 sekunnin pelin jälkeen. 18 kertaa erässä torjunut Leevi Meriläinen piti Suomea pystyssä, mutta lopulta Kanadan tehohyökkääjä Mason McTavish erän lopun ylivoimasta ohitti suomalaisvahdin erässä toista kertaa.

Päätöserässä Kanada tarjosi jäähyilyllään Suomelle loistosaumaa päästä vielä peliin mukaan. Joakim Kemell kavensikin ottelun erän alkuun ja sen perään Suomi pääsi kahden miehen ylivoimallekin, kun Donovan Sebrango lähti jäähylle ja Will Cuylle ajettiin ulos hänen taklattua polvella Juuso Mäenpäätä.

Tehokasta ylivoimaa turnauksessa pelanneen Suomen erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin hampaatonta ja vasta erän neljäs ylivoima toi tulosta, kun Roby Järventie viimeisteli 5−3-kavennuksen muutamaa minuuttia ennen loppua. Ottelun loppunumerot tyhjään maaliin teki William Dufour.

Suomi kohtaa puolivälierässä Saksan ja ottelu pelataan Suomen aikaa keskiviikkona kello 19.