Kanada ja Slovakia järjestivät uskomattoman puolivälierän – huippulupaus Bedard ratkaisi jatkoerässä

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanada kohtaa välierissä USA:n.
Kuva © Minas Panagiotakis
Kanada kaatoi sitkeän Slovakian jatkoerässä luvuin 4–3. Ottelun hahmoina olivat maalivahdit sekä ennätyksiä rikkonut Connor Bedard.

Kanada sai Slovakiasta todella vahvan vastuksen puolivälieräottelussa. Yhtenäisen joukkuepelaamisen sekä loistavan maalivahti Adam Gajanin avulla Slovakia pakotti vaahteralehdet jatkoerään, jossa se taipui lopulta lukemin 4–3.

Vähemmän yllättäen ottelun avausmaalin teki 17-vuotias sensaatio Connor Bedard.

Hän rikkoi kyseisellä osumallaan kanadalaisten turnauksen kaikkien aikojen maali- sekä piste-ennätyksen. Lisäksi tämä maali nosti Bedardin vaahteralehtien eniten pisteitä yhden turnauksen aikana tehneeksi pelaajaksi.

Muuten avauserä oli pääosin Kanadan hallintaa ottamatta huomioon Slovakian Peter Repčíkin karkaamista alivoimalla läpiajoon erän viimeisillä minuuteilla.

Toisessa erässä näytti, että Slovakia oli löytänyt lääkkeen Kanadan murskaavan kovalle ylivoimalle, kunnes Dylan Guenther onnistui lyömään takatolpalta kiekon maaliin. Slovakia ryhdistäytyi tästä ja rokotti omalla ylivoimallaan kavennuksen.

Kanada hallitsi ottelun laukauksia melko suvereenisti, mutta päästi Slovakian yksittäisille hyville maalintekopaikoille läpi ottelun. Esimerkkinä siitä oli 3–2 -kavennusosuma, joka syntyi edellä mainitun Peter Repčíkin maltillisesta esityöstä.

Slovakia pääsi avauserän tavoin läpiajoon myös toisen erän lopulla, mutta tulos oli jälleen sama. Tasoitusta ei syntynyt.

Ottelun huikea lopetus

Kolmas- sekä jatkoerä olivat katsojan tunteille järjettömiä, sillä huippupaikkoja avautui molempiin päihin. Lopulta Slovakia onnistui tasoittamaan ottelun Libor Nemecin illan toisella maalilla.

Siitä eteenpäin maalivahdit aloittivat viihdyttämään katsojia Halifaxissa ottamalla uskomattomia torjuntoja ja ajoittain tuntui, että molemmat maalit olisivat olleet noiduttuja. Lähes puolet yleisöstä jännitti ottelua seisoen.

Kapteeni Šimon Nemec otti puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä poikittaisesta mailasta rangaistuksen ja antoi näin Kanadalle voiton avaimet. Slovakia onnistui kuluttamaan pelikellon loppuun.

Jatkoerässä Kanadan ylivoima aloitti jauhamisen. Lähimpänä maalia oli yläputkea kilautellut Shane Wright. Kanadan maalivahti Thomas Milic sekä Slovakian torjuja Gajan jatkoivat puolestaan siitä, mihin varsinaisella peliajalla jäivät. Näytti jo hetken siltä, että kumpaakaan heistä ei voi ohittaa.

Useita paikkoja aukesi myös ihmelapsi Bedardille, joka ei tuntunut saavan loistavalla laukauksellaan kiekkoa mistään maaliin. Lopulta hyökkääjälupaus päätti, että jos ei laukoen mene, hän kuljettaa sen maaliin ja vie upealla soolollaan Kanadan välieriin.

Välieräottelu Kanada–Yhdysvallat alkaa Suomen aikaa klo 01.30 torstaina.