Kanada järjesti ennätyksellisen finaalityrmäyksen, Caitlin Kraemer teki neljä maalia − "Se oli iso osa suunnitelmaamme, että aloitamme lujaa"

MAAJOUKKUE / Raportti
Ottelu oli alusta alkaen Kanadan juhlaa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Ennen Kanadan voittoa edellinen suurin voitto tyttöjen MM-kisoissa oli vuodelta 2018, jolloin Yhdysvallat voitti Ruotsin 9−3. Se oli ennen tätä vuotta ainoa kerta, kun finaalissa on pelannut joku muu maa kuin Yhdysvallat tai Kanada.

Kanadan sankariksi nousi Caitlin Kraemer, joka viimeisteli neljä maalia. Hänestä tuli ensimmäinen tällä tasolla hattutempun finaalissa tehnyt pelaaja, ja neljä maalia sivuaa yhden ottelun maaliennätystä tyttöjen MM-kisoissa.

− Se oli iso osa suunnitelmaamme, että aloitamme lujaa. Ruotsi ehkä häkeltyi siitä. Teimme vain hommaamme, ottelun sankari Kraemer virkkoi.

Kraemerin ennätystahdin jalkoihin jäivät monet kanadalaiset kiekkolegendat aina Marie-Philip Poulinista lähtien.

− Onhan se uskomatonta, sillä olen kasvanut seuraamalla näitä pelaajia. En olisi pystynyt siihen ilman tätä joukkuetta tukenani, Kraemer iloitsi.

Kanada hallitsi peliä alkuminuuteilla ja saikin nopean palkinnon, kun Kraemer purhehti maalille ja teki ottelun avausmaalin. Alle minuutti myöhemmin Kraemer onnistui toistamiseen, kun Linnea Natt och Dag ei saanut irtokiekkoa haltuunsa ja Kanada pääsi ylivoimahyökkäykseen, jossa Kraemer päätyi omaan ratkaisuun ja laukoi Felicia Frankin jalkojen välistä kiekon maaliin.

Kanada teki vielä ennen erän puoliväliä kolmannen osuman, kun Alexia Aubin ohjasi Ava Murphyn siniviivavedon maaliin. Tässä vaiheessa puolet Kanadan laukauksista oli uponnut maaliin. Natt och Dagin rangaistuksen taikana seurasi lisää, kun Piper Grober vei Kanadan jo 4−0-johtoon Kanadan seitsemännellä laukauksella.

Kraemerin täydellinen ilta jatkui joukkueiden pelatessa tasavajaalla, kun hän laukoi nousunsa jälkeen oikeaan yläkulmaan ja lopetti samalla Frankin pelin. Tilalle tuli Ida Henriksson. Ruotsilla oli oikeastaan koko erän aikana yksi maalipaikka, josta Isabelle Leijonhjelm ei onnistunut. 

Toisessa erässä Ruotsi aloitti paremmin, mutta sen jälkeen Aubin pääsi yksin läpi ja viimeisteli rystyltä 6−0. Abby Lunney iski irtokiekosta Kanadan seitsemännen maalin reilua minuuttia myöhemmin. Kanadan maalitehtailu ei jäänyt tähän, vaan Mackenzie Alexander osui pienestä kulmasta ja näin toiselle erätauolle lähdettiin Kanadan kahdeksan maalin johtoasemassa.

Charlotte Pieckenhagen teki Kanadalle 9−0 heti kolmannen erän alkuun. Kraemer kruunasi iltansa viemällä Kanadan kaksinumeroiseen maalimäärään. Kanada sai kiekon maaliin vielä kerran, mutta Morgan Jackson törmäsi tilanteessa maalivahti Henrikssoniin ja näin maali hylättiin.

Muokattu: 15.1.2023, 00.46: Kraemerin kommentit lisätty ja otsikkoa muokattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle