Kanada jyräsi Suomen finaalivastustajaksi

MAAJOUKKUE / Raportti
Mark Stone aloitti Kanadan maalitalkoot.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
MM-kisojen toisesta välieräottelusta ei tullut samanlaista jännitysnäytelmää kuin Venäjän ja Suomen kohtaamisesta. Kanada karkasi lopullisesti toisessa erässä, ja kun Tšekin maalintekotehokkuus oli kateissa, Kanada vei 5−1-voiton.

Kanadan turnaus ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta joukkue on onnistunut napsimaan voittoja voiton perään. Tšekkiä vastaan otettu välierävoitto oli joukkueelle jo kahdeksas peräkkäinen tässä turnauksessa.

Kanada iski avausmaalinsa jo viiden minuutin pelin jälkeen. Troy Stecher syötti maalin eteen ja vahvaa turnausta pelaava Mark Stone jatkoi kiekon maaliin.

Tšekki pääsi yrittämään ylivoimaa kaksi kertaa, mutta Kanadan paineistus piti tilanteen aisoissa. Erätauolle mentiinkin näin tilanteessa 1−0.

Toisessa erässä Kanada onnistui kymmenessä sekunnissa. Sean Couturierin laukauksesta kiekko ajautui maalin taakse ja Darnell Nurse kiepautti kiekon vanhanaikaisella maaliin.

Kanada jatkoi kovaa tahtiaan, kun Pierre-Luc Dubois pääsi viimeistelemään takatolpalta vaahteralehtipaitojen kolmannen maalin. Syötön tarjoisi Jonathan Marchessault. Samalla Tšekki vaihtoi maalivahtia, kun Pavel Francouz korvasi Patrik Bartosakin.

Tšekki oli suuren osan erästä todella vaisu, mutta piristyi jonkun verran loppua kohden. Matt Murray piti kuitenkin maalinsa puhtaana nollaten muun muassa Michal Repikin yrityksen erän lopulla. Toinen erä päättyi Kanadan kolmen maalin johtoasemassa.

Tšekin toiveet nousta vielä voittotaisteluun mukaan kariutuivat nopeasti, kun Filip Hronekin hyökkäyspään kiekonmenetyksen jälkeen Anthony Mantha viimeisteli Kanadan neljännen osuman. Seitsemän minuuttia ennen loppua Thomas Chabot sooloili jo 5−0-maalin.

Tomas Zohornan kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi, ja Kanada piti helposti 5−1-johdon loppuun asti.

Suomi ja Kanada ovat kohdanneet MM-finaalissa kolme kertaa aiemmin, ja Kanada on vienyt kaikista aiemmista kohtaamisista voiton. Edellisestä, vuoden 2016 kohtaamisesta ovat mukana Kanadan Stone ja Sam Reinhart sekä Suomen Atte Ohtamaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle