Välieräpaikka jäi kolmen kymmenyksen päähän − Stone upotti Sveitsin jatkoajan ujutuksella

MAAJOUKKUE / Raportti
Mark Stone latoi tehot 2+1.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ehjän ja tiiviin ottelun pelannut Sveitsi selvisi kolmen sekunnin kymmenesosan päähän välieräpaikasta. Videolta tarkistettu Kanadan viime hetken tasoitus vei kuitenkin pelin jatkoajalle, jonka ratkaisi Mark Stone.

Mark Stone ja Damon Severson olivat Kanadan sankareita, kun vaahteralehden taistelivat 3−2-jatkoaikavoiton Sveitsistä äärimmäisen jännittävän varsinaisen peliajan loppuratkaisun päälle. Sveitsi oli viedä ottelun nimiinsä varsinaisella peliajalla, mutta Kanada tuli tasoihin vain kolme sekunnin kymmenystä ennen erän päätöstä, minkä jälkeen Stone lopulta ujutti voittomaalin jatkoajalla.

Avauserä oli otteiltaan tasainen. Kanada hallitsi hienokseltaan peliä alkupuolella, mutta Sveitsi sai erän edetessä hieman otetta kokonaisuudesta. Molempien maalien edustalla oli kokonaisuutena vähän tilaa tarjolla, sillä turnauksen alkupuolesta poiketen Kanadakin puolusti tiiviimmin keskialuetta eikä venyttänyt hyökkäyksiään entiseen malliin. Sveitsi pelasi tyylilleen uskollista suoraviivaista peliä, ja jatkoi sinnikkäästi vääntää kiekkoa kohti Matt Murrayn vartioimaa maalia.

Avausmaali tuli lopulta ylivoimalla, kun Sven Andrighetto käytti hyväksi Jared McCannin ottaman kaksiminuuttisen. Kevin Fiala ja Raphael Diaz kierrättivät kiekkoa Andrighettolle, joka ampui pakin paikalta kiekon ohi maskissa olleen Murrayn.

Toisessa erässä Kanada piristyi ja pääsi lopulta tasoihin, kun Stone osui tasakentällisin pelatessaan ohittamaan hyvin pelanneen Leonardo Genonin. Kanada ehti erän aikana osua myös tolppaan ja ylärimaan, mutta seuraavan maalin tekikin Sveitsi. Nico Hischier vei joukkueensa uudelleen johtoon vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä − jälleen ylivoimalla.

Päätöserästä muodostui Sveitsin puolustustaistelu. Avauspuolikkaan ajan joukkue jaksoi vielä rakentaa peliä, mutta lopun lähestyessä pelaaminen meni purkamiseksi ja blokkaamiseksi. Helpolla Kanada ei paikoilleen päässyt, mutta laukoi kolmannessa erässä peräti 20 kertaa kohti Genonin vartioimaa maalia.

Sveitsin välieräpaikka jäi lopulta sekunnin kymmenysten päähän, kun Seversonin laukoma kiekko pomppi Genonin käsivarren kautta maaliin. Päätuomari Aleksi Rantala tarkasti tilannetta tovin videolta, josta nähtiin selkeästi kuinka kiekon ylittäessä maaliviivan aikaa oli vielä jäljellä 0,3 sekuntia. Sveitsi oli tyrmistynyt.

Jatkoajalla paikkoja ehti kertyä molemmille. Fialan veivaaminen ohi Kanadan puolustajien tuotti melkein tuloksen, mutta vasta ajassa 65.07 punalamppu syttyi - toisessa päässä. Asialla oli illan toisen maalinsa tehnyt Stone, joka ohjasi Pierre-Luc Duboisin ampuman kiekon sisään. Kanada juhli villisti välieräpaikkaansa, joka ehti melkein jo karata käsistä varsinaisella peliajalla.

Sveitsin kisat päättyivät hyvistä otteluista huolimatta tähän. 

» Lähetä palautetta toimitukselle