Pudotuspelipaikka varmistui sitkeää Itävaltaa vastaan – Ketjumuutos välittyi positiivisena

MAAJOUKKUE / Raportti
Kasperi Kapanen palkittiin Suomen parhaana.

Itävalta lähti haastamaan Leijonia kolmannen maalivahtinsa voimin, kun Dominic Madlener antoi lepovuoron ykkösvahdeille lohkon päätösottelua varten. Madlener esiintyi vahvasti ja palkittiin Itävallan parhaana.

Maalinteon osalta alku oli lupaava, mutta ottelun edetessä puolustus- ja vastahyökkäys kannalle asettunut Itävalta onnistui pitämään Leijonien maalipaikat melko vähäisinä. Sitkeä Itävalta ei katkennut, mutta lopulta taipui numeroin 3–1.

Suomen parhaana palkittiin pirteästi uusien ketjukavereiden kanssa esiintynyt Kasperi Kapanen.

Avauserä tarjosi komeita maaleja

Ottelun alku oli kummallekin maalivahdille epämieluinen sillä sekä Madlener että Emil Larmi yllätettiin läpiajosta kertaalleen: Ensin Kapanen viimeisteli Kaapo Kakon loistavan rystykäännön seurauksen Suomen johtoon, ja hetki tästä Dominic Zwerger rokotti Leijonien haparoinnista tasoituksen.

Itävalta sai ensimmäisen erän alkupuoliskolla muutaman laadukkaan tekopaikan, jotka menivät lähinnä Leijonien huolimattomuuden piikkiin. Suurimman osan erää hallinnut Suomi sai yhden mahdollisuuden ylivoimalla, mutta ykkösviisikko oli aseeton ja päästi Itävallan alivoimalla jopa ylivoimahyökkäykseen.

Erän viimeisillä minuuteilla vähemmän esillä ollut ykköskentällinen järjesti silmäkarkkia katsojille luoden syöttökuvion päätteeksi hyvän tekopaikan, josta vain viimeistely jäi uupumaan.

Suomen avauserän molemmat osumat olivat taidokkaita ja kumpikin merkattiin uusitun kakkoskentällisen nimiin. Niiden myötä erätauolle Suomi siirtyi maalin edellä.

Toinen ja kolmas nihkeää summeriin saakka

Ei mainittavia yksittäisiä suorituksia, ei erikoistilanteita, eikä myöskään maaleja. Kokonaisuudessaan toisessa erässä Suomi sai yhden pidemmän hyökkäyksen aikaiseksi ja Itävalta puolestaan pääsi hetkittäin peliin paremmin kiinni. Muuten pelin kulku suuntasi katseet kohti päätöserää edelleen Leijonien maalin johdossa.

Päätöserän alkuun Kapanen kirmasi oikealta laidalta yrittämään ottelun toista osumaansa, mutta laukaus pysähtyi Madleneriin kilpeen. Teräväliikkeinen Kapanen sai myöhemmin erässä toisen hyvän tekopaikan, mutta lopputulos oli jälleen torjunta.

Myös Mikko Rantanen väläytteli päätöserän jälkipuoliskolla osaamistaan ja haki soolollaan yleisön mukaan; tilanteessa vain laukaus jätti parantamisen varaa.

Kiekonhallinta oli ottelun tavoin kolmannessa erässä vahvasti Suomella ja se tuotti lopulta maalin, kun Ahti Oksanen sijoitti kiekon lempipaikkaansa. Itävalta haki erikoisesti katsomon puolelta yhden valmentajistaan, joka halusi haastaa maalin, mutta kentällä tehty päätös pysyi tarkastuksen jälkeen samana.

Epäonnistunut haasto päästi Leijonat vielä ylivoimalle, mutta Lukemat pysyivät tiukasti 3–1:ssä loppuun saakka. Suomi varmisti nihkeällä voitolla pudotuspelipaikan, kun yksi alkulohkon ottelu on vielä jäljellä. Tuo ottelu sijoittuu tiistai-illalle, jolloin vastassa on Tanska.