Leijonien toisen erän löysäily meinasi kostautua Itävaltaa vastaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Jere Innala teki Itävaltaa vastaan kaksi maalia.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi kohtasi Tšekin Euro Hockey Tourin toisessa ottelussaan Itävallan. Itävalta pääsi Ostravan turnaukseen mukaan, kun Venäjä suljettiin turnauksesta ulos Ukrainan sodan takia.

Suomen ottelu Euro Hockey Tourilla Itävaltaa vastaan päättyi sinivalkoisten voitonjuhliin lukemin 4−2. Suoritus jätti kuitenkin parantamisen varaa. 

Ensimmäinen erä meni Leijonien komennossa, mutta ottelun avausmaali nähtiin vasta erän puolivälin jälkeen. Miro Aaltonen laukoi ylivoimalla kiekon kohti maalia ja Jere Innala pääsi ohjaamaan sen sisään. Pari minuuttia myöhemmin Harri Pesonen nakutti Leijonat 2−0-johtoon.

Toinen erä alkoi Leijonien kannalta vahvasti, kun Innala niittasi ottelun toisen maalinsa minuutin pelin jälkeen.

3−0-tilanne ei kuitenkaan tarkoittanut, että ottelu olisi ollut suoranainen Leijonien ylikävely. Toisen erän aikana Itävalta onnistui kaventamaan Dominic Zwergerin ja Brian Leblerin osumilla ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 3−2.

− Toinen erä alkoi ihan pirteästi, mutta sitten me vähän uinahdettiin. Otettiin pari omiin ja ruvettiin löysäilemään. Kyllä se Itävallan poikakin kiekon laittaa maaliin, kun vähän nukkuu puolustuspäässä, Pesonen lateli Discoveryn erätaukohaastattelussa.

Kolmanteen erään lähdettiin vauhdilla ja puolentoista minuutin pelin jälkeen Benjamin Nissner nappasi itselleen kampitusjäähyn. Suomi ei kuitenkaan onnistunut käyttämään paikkojaan ylivoimalla.

Kolmatta erää oli kulunut lähes kymmenen minuuttia, kun Niko Ojamäki pääsi karkuun itävaltalaispuolustajilta ja niittasi Leijonat kahden maalin johtoon. Ojamäen 4−2-maali jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi.

Kaksi maalia tehnyt Itävalta käytti vähäiset paikkansa hyvin, sillä Suomen maalilla pelannut Frans Tuohimaa joutui torjuntatöihin vain 15 kertaa. Itävallan David Kickert sen sijaan pääsi torjumaan kiekon 35 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle