Leijonat palasi jälleen voittokantaan perussuorituksella – Isolle-Britannialle sattui ottelussa erikoinen hattutemppu

MAAJOUKKUE / Raportti
Ben Bowns torjui maalillaan 36 kertaa.

Leijonat palasi voittokantaan varman esityksen jälkeen voittamalla Iso-Britannian 6–0. Ainoastaan toisen erän alussa oli hetki, jolloin britit olivat hetkellisesti hallitsevampi osapuoli, mutta muutoin tahtipuikkoa heilutti ottelussa vierasjoukkueena pelannut Suomi.

Ensimmäinen erä noudatti täysin ennakko-odotuksia. Suomi hallitsi peliä selkeästi, eikä Isolla-Britannialla ollut juuri paikkoja koko erän aikana. Erän kohokohtiin kuului ehdottomasti Valtteri Filppulan pehmeä kiekon haltuunotto ilmasta Atte Ohtamaan omalta alueelta lähettämästä kiekosta. Suomen avausosuma jäi siinä vaiheessa kuitenkin syntymättä.

Erää suvereenista hallinnut Suomi sai hieman onnekkaan avausmaalin, kun Niklas Frimanin laukaus painui vastustajan luistimesta ohi Ben Bownsin. Puolustajat vastasivat Ruotsi-ottelun maaleista ja niin myös tämän ottelun avauserässä, kun Juuso Hietasen tulinen laukaus painui toistamiseen brittien maaliin. Leijonien maalille palannut Juho Olkinuora selvisi ainoastaan neljällä torjunnalla.

Toisen erän alku ei ollut vahvinta pelaamista Suomelta. Isolle-Britannialle avautui useampi paikka jopa kaventaa Leijonien johto yhteen maaliin, mutta Olkinuora nappasi varmat torjunnat Leijonien maalilla. Paras sauma kavennusosumaan oli Ben Lakella, mutta kavennusmaali jäi myös tällöin haaveeksi.

Suomen kolmannesta maalista vastasi Filppula, joka sai Mikael Granlundilta erinomaisen esityön maaliin. Myös toisessa erässä kiekko löysi tiensä kahdesti Ison-Britannian maaliin, kun Joel Armia viimeisteli 4–0-osuman. Jälleen kerran kiekko päätyi oman pelaajan luistemista maaliin saakka.

Leijonat teki tasaista työtä ottelussa, kun jokaisessa erässä joukkue iski kahdesti kiekon vastustajan maaliin. Päätöserässä maalitilit turnauksessa avasivat hyökkääjät Saku Mäenalanen ja Toni Rajala. Lisäksi ensimmäistä otteluaan Suomen takalinjoilla pelanneet Miro Heiskanen ja Esa Lindell kirjasivat molemmat ottelussa yhden syöttöpisteen.

Rajalan päätösmaaliksi jäänyt 6–0-osuma meni ottelussa kolmannen kerran brittipelaajan luistimesta maaliin ja näin tietynlainen hattutemppu oli lopulta valmis kolmannen erän loppupuolella. Tämän lisäksi vielä Hietasen 2–0-maalissa kiekko otti hieman kimmoketta brittipelaajan mailasta.

Suomen urakka MM-kisoissa jatkuu heti lauantaina kello 16.20, kun vastaan luistelee Itävalta.